Foto: Publicitātes foto
Rainers Citlovs un viņa komanda devusies jauna pasaules rekorda uzstādīšanas braucienā – viņi vēlas pieveikt 23 000 kilometru no Melburnas līdz Sanktpēterburgai ar "Volkswagen Touareg" apvidus automobili. Citlovs plāno pieveikt šo distanci no tālu dienvidos esošās vairāku miljonu iedzīvotāju pilsētas līdz tās ziemeļu līdziniecei mazāk kā trīs nedēļās.

Apbruņojies ar papildu aprīkojumu, piemēram, drošības rāmi un papildu degvielas tvertni, Citlovs aizvadītās nedēļas nogalē Melburnā uzsāka ceļojumu ar "Touareg", kas aprīkots ar trīslitru V6 dīzeļdzinēju. Brauciena laikā viņš šķērsos daudzas klimatiskās un veģetācijas joslas, viņam būs jāiztur ekstrēms karstums, lietusgāzes, smilšu vērtas un augstuma atšķirības. Touareg nu jāpierāda savas spējas un izturība visos sarežģītajos apstākļos, kādi radīsies ceļā.

Līdzīgi kā agrākie kurjeri, Citlovs vēlas piegādāt vēstuli no Melburnas mēra augstākajai Sanktpēterburgas pilsētas amatpersonai. Šogad Melburna svin sava nosaukuma 175. gadadienu, tā tiek salīdzināta ar Sanktpēterburgu jau kopš 1989. gada.

Pateicoties modernai GPS sistēmai, kas reģistrē komandas atrašanās vietu ik pēc 30 minūtēm, ikviens interesents var sekot līdzi šim rekordbraucienam reālā laikā mājaslapā www.touareg-russtralia.com.

Apvidus automobiļu entuziasts un viņa komanda jau ir uzstādījuši vienu rekordu. Pagājušajā gadā, braucot ar "VW Touareg V6 TDI", viņi sasniedza ātrāko laiku braucienā pa Amerikas autoceļu no Aļaskas līdz Tierra del Fuego pilsētai – 11 dienas, 17 stundas un 22 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!