Foto: Publicitātes attēli

Ukrainā lietoto automobiļu pārdošanas portālā ievietots sludinājums, kurā pārdod triecienu testos izmantotu 2015. gada "ZAZ Vida" modeli. Turklāt par šo spēkratu, kas pēc būtības ir utilizējams, pārdevējs prasījis 92 tūkstošus grivnu (3042 eiro).

Šī zaporožeca pārdošanas sludinājuma aprakstā autors norādījis, ka spēkrats ir "pēc frontālās sadursmes trieciena testa, tam ir šādam izmēģinājumam raksturīgas deformācijas un bojājumi" un precizēja, ka interesenti var to pirms iegādes aplūkot tikai darbadienās.

Kā redzams fotogrāfijās, uz testa automobiļa sāniem ir uzlīmes, kas liecina, ka trieciena tests noticis 2015. gadā un to veicis Krievijas Centrālais zinātniskās pētniecības automobiļu un dzinēju institūts (NAMI). Turklāt trieciena tests veikts nevis tikko no konveijera noripojušam auto, bet jau ar 15 tūkstošiem kilometru odometrā.

Drīz pēc sludinājuma publicēšanas tas tika izdzēsts. Visticamāk, to bija ievietojis kāds Zaporožjes autorūpnīcas darbinieks, un viņa vadība par šādu iniciatīvu pēc izraisītās ažiotāžas nav bijusi sajūsmā. Tomēr, kā soctīklos norāda komentētāji Ukrainā, vismaz tagad ir zināms, ka arī ZAZ automobiļiem veic trieciena testus. Atgādinām, ka "ZAZ Vida" ir veidots uz "Chevrolet Aveo" modeļa bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!