Foto: TV3 raidījums "Zebra"
Šķērsielā ir izveidotas drošības saliņas no kopumā 63 sarkaniem plastmasas mietiņiem braukšanas ātruma mazināšanai. Tomēr ar to nav bijis gana un iela ir vairākās vietās papildināta vēl ar plastmasas "gulošajiem policistiem", dodoties jaunos izlūkos uz šo Pārdaugavas ieliņu, pārliecinājās TV3 raidījums "Zebra".

Mietiņu uzstādīšana šajā ielā izmaksājusi 2500 eiro, Rīgas domes Satiksmes departamentā noskaidrojusi "Zebra". "Kamēr šeit vēl bija tie gandrīz 70 stabiņi vienā kvartālā, šķita, ka, nu, labi – cilvēki kaut ko spēlējas, nav dārgi, paeksperimentēs un tad jau redzēs. Bet tad parādījās šie "gulošie policisti"," novērojumos dalās Pauls Timrots.

"Ja ar stabiņiem jau nesanāca un vajadzēja vēl ātruma vaļņus, tad varbūt stabiņus vispār nevajadzēja? Vai tagad kāds varēs izdarīt secinājumus, vai pietiek ar vienu vai pietiek ar otru? Nevar būt, ka vajadzīgi ir abi, tas būtu pārāk dārgi izrotāt visu Rīgu ar plastmasas elementiem. Bet varētu arī asfaltu ietaupīt, ja to neklātu stabiņu izveidotajās drošības saliņās," priekšlikumu sniedz raidījuma "Zebra" vadītājs.

"Ja vēlaties, lai arī jūsu savrupmāju ielā tumšajā rudenī ir tikpat skaisti un krāšņi stabiņi, nav problēmu – rakstiet Rīgas domes Satiksmes departamentam, ka jūs arī tādus gribētu. Un es neredzu iemeslu atteikt, ja reiz Šķērsielai iedeva. Pa lēto varam izdekorēt visu Rīgu ar šādiem skaistiem plastmasas elementiem," ironizē Timrots.

"Var jau saprast – nevienam nepatīk, ka viņa mazajā ieliņā kāds, kuram te neko nevajag, brauc cauri. Bet vai ar diviem dažādiem rīkiem jāmazina ātrums šajā ielā un vai tas ir efektīvi cenas ziņā pret to jēgu, tas gan nepaliek skaidrs," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!