Papildus jau ierastajām atļautā braukšanas ātruma kontroles metodēm Valsts policija satiksmes uzraudzībā no aprīļa sāk izmantot arī 40 jaunus rokas video radarus. TV raidījums "Zebra" devās līdzi policijas patruļai, lai noskaidrotu, kā jaunais radars darbojas.

Likumsargu rīcībā esošie jaunie video radari "TruCam II" mēra transportlīdzekļa ātrumu, vienlaicīgi ierakstot augstas izšķirtspējas video. Proti, ar jaunajiem video radariem fiksētais ātruma mērījums tiek nostiprināts arī ar video ierakstu, kas attiecīgi tiks pievienots lietas materiāliem.

Ar šo mērierīci var veikt ātruma kontroli jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos. Jaunie video radari tiks izmantoti visā Latvijas teritorijā.

Pēdējā laikā policija transportlīdzekļu ātrumu fiksēja ar trafaretajiem un netrafaretajiem patruļauto, kā arī fotoradariem. "Zebra" intervētais policists arī atzina, ka rokas radaru nebija turējis kādus gadus četrus.

Jaunais "TruCam II" radars spēj nomērīt ātrumu transportlīdzeklim līdz 1200 metru attālumā. Ņemot vērā, ka radars izmanto lāzera tehnoloģiju, ar to plūsmā var izvēlēties konkrētu transportlīdzekli un nomērīt tā ātrumu. Tāpat darbība tiek fiksēta video ierakstā, kuru tūlīt var arī noskatīties atkārtoti (piemēram, uzrādīt apturētajam autovadītājam) arī pašā ierīcē.

Jauno radaru izmantos arī policisti, kuri patrulē ar motociklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!