Brīvības iela, Rīga, braukšanas virziens ārpus centra pirms Gaisa tilta. Lai arī daudzi šajā maršrutā brauc ikdienā, tomēr pilnīgas pārliecības, kuram tad ir priekšroka, braucot augšā uz tilta, īsti nav. Atbildi uz šo jautājumu devās noskaidrot TV raidījums "Zebra".

Divas joslas, kuras pirms tilta saiet vienā, mašīnas šeit mūžīgi konfliktē – nekādas baisās avārijas gan šeit nav notikušas un galu arī neviens nav dabūjis, tomēr satiksme ir ļoti nervoza. Un tas nav labi!

100 metrus pirms tilta ir ceļa zīme "Ceļa sašaurinājums no labās puses". Tādējādi tiem, kuri brauc pa pirmo jeb labās puses joslu, ir jāpārkārtojas uz otro jeb kreiso joslu. Jāņem vērā, ka pārkārtojoties ir jādod ceļš, tādējādi priekšroka ir pa kreiso joslu braucošajiem, skaidro Drošas braukšanas skolas pārstāvis Māris Krauze.

Kā uzskata Krauze, šajā situācijā daudz pārpratumu rodas, jo šajā ceļa posmā ir ārkārtīgi daudz visādu ceļazīmju, ka iepriekšminēto "Ceļa sašaurinājums" zīmi vai nu nepamana, vai tūlīt aizmirst, jo tālāk tajos 100 metros seko vēl trīs citas zīmes.

Pieklājībā vienmēr ir vislabākā, tādēļ, neskatoties uz to, ka priekšroka šeit ir pa kreiso joslu braucošajiem, labi būtu, ja autovadītāji ievērotu rāvējslēdzēja principu, šīm divām joslām saejot vienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!