Motociklu vasara ir pašā plaukumā, un simtiem jaunu motociklistu pirmo reizi dosies ielās. Tieši tādēļ LTV raidījums "Zebra" sniedz praktiskus padomus motociklista ekipējuma izvēlē.

Pati galvenā ir ķivere, tirgū to ir dažāda veida. Drošākā izvēle būtu ķivere, kura pasargā arī zodu un kurai ir aizbīdāms stikliņš priekšā sejai. Šāda veida ķivere ir ne tikai droša, bet arī mazina trokšņu līmeni.

Nākamā svarīgā motociklista ekipējuma sastāvdaļa ir cimdi. Arī to ir dažāda veida – atšķirīga materiāla, garuma un biezuma. "Zebra" uzsver, ka nav vienu ideālo cimdu. Tomēr svarīgi, lai tiem būtu delna aizsargs, pret kuru motociklists atbalstās kritiena gadījumā.

Vēl motociklista ekipējuma izvēlē ir svarīgi apavi. Daudzi ir redzējuši tādus motobraucējus, kuri traucas pat ar baseina čībām kājās. Tomēr pareizi ir izvēlēties tādus apavus, kuri aizsargā vismaz potīti.

Vispamanāmākā motociklista ekipējuma sastāvdaļa ir jaka. Lai cik karsta arī nebūtu diena, "Zebra" iesaka motociklistiem vilkt jaku, nevis atrunāties un braukt T-kreklā vai žaketē. Vienkāršākais jaku variants ir enduro braucējiem paredzētā – tā ir no auduma, iztur lietu, ātri izžūst un tajā ir arī integrēti dažādi aizsardzības elementi (piemēram, pleciem, elkoņiem un mugurai).

"Zebra" iesaka izvēlēties kvalitatīvu motociklista ekipējumu, jo tas kalpos daudzus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!