Foto: TV3 raidījums "Zebra"

"Netici zīmēm!" brīdina TV3 raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots, "zīmes mums uzstāda pintiķi, kuri paši netic tam, ko dara." Timrots aicina uzmanīties, ja Rīgā brauksiet Dzelzavas ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumā.

Šajā Rīgas krustojumā ir veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas. "Varētu domāt, ka šeit vēl pārveide ir vēl procesā, bet nekā – izmaiņas ir notikušas, cilvēki ir dusmīgi un daži pat esot sakāvušies," stāsta Timrots.

Ja skatāmies uz Dzelzavas ielu līdz krustojumam ar Gustava Zemgala gatvi, tad nekādu izmaiņu satiksmes organizācijā nav, izņemot pašu zīmi, ka "ir izmaiņas". Te viss ir, kā bijis – pirmā un otrā josla taisni, bet trešā un otrā var griezt arī pa kreisi. Ja šo zīmi jau esi apguvis un domā, ka tālāk arī tā būs – nē, uzreiz pēc krustojuma sākas problēmas.

Tikko transportlīdzekļi iebrauc krustojumā, ir ceļa horizontālais apzīmējums, ka uzreiz ir jāpārkārtojas pa vienu joslu pa kreisi. Bet daži brauc taisni, jo ieraudzīja zīmi, daži brauc pa kreisi, jo ieraudzīja tās līnijas, vēl daži rauj pa kreisi, jo ieraudzīja, ka tālāk sākas sabiedriskā transporta josla.

"Vienvārdsakot, Latvijā zīmēm ticēt nedrīkst – jūs piečakarēs! Ieraudzījāt vienu, bet tūlīt jau otrā būs pretrunā. Ziemā uzsnigs sniegs, ceļa horizontālais apzīmējums nebūs redzams, bet kāds būs iemācījies jauno kārtību, un būs brīnumi. Brauciet un skatieties uz visām pusēm! Zīmes? Tās ir kaķiem vai vienkārši izdevumu norakstīšanai, bet ne jau tam, lai organizētu satiksmi," uzskata Timrots.

"Ja esam optimisti un ticam gaišajam, varbūt tomēr kaut ko darīt vēl var. Ja reiz kāds uzstādīja zīmi, ka te ir izmaiņas satiksmes organizācijā, varbūt zīmē, kas norāda braukšanas virzienus joslās, taisnās bultiņas var pārzīmēt slīpas, ka ceļš virzienu maina pa kreisi. Varbūt tad Latvijā atgrieztos ticība ceļa zīmēm," rezumē raidījuma "Zebra" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!