Foto: TV3 raidījums "Zebra"
Vasarā Dzelzavas ielā ar plastmasas stabiņiem trīs joslu brauktuvi saspieda vienā joslā, lai gājējiem būtu drošāk šķērsot pāreju. Vasarā varbūt tas izskatījās skaisti, tomēr tagad ir rudens ar dubļiem, un tie stabiņi Purvciemā tagad izskatās pavisam citādi, novērojis TV3 raidījums "Zebra", šo skatu nodēvējot par "plastmasas sūdiņiem bez latvju rakstiem".

Uz katra no plastmasas stabiņiem ir trīs joslas ar atstarojošo materiālu. Tomēr šobrīd stabiņi ir notašķīti ar dubļiem tā, ka atstarojošais elements nav redzams un savu funkciju nepilda. Pauls Timrots paņēma lupatiņu un uz viena no stabiņiem atstarojošo elementu kārtīgi notīrīja, lai būtu "skaisti kā vasarā".

"Šādi tam vajadzētu izskatīties!" kā gaismas staru tuneļa galā "Zebra" demonstrē atšķirību starp notīrītu un notašķītu ielas joslu norobežojošo stabiņu. "Bet kurš tad Rīgā ies kaut ko tīrīt? Ceļš netīrs, kādēļ tad lai stabiņi būtu tīri? Ja brauksiet, tad uzmanieties! Rīgā tagad ir pilns ar šādiem stabiņiem un ik dienu parādās jauni. Esam uzmanīgi un vērojam! Kad uzkritīs sniegs, domāju, neviens tos nemazgās, tie vēl ar sniegu apsnigs. Būs brīnumi," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!