Foto: Kadrs no video

Lubānas ielā regulāri bijuši sastrēgumi un negadījumi, tomēr tagad, braucot ārā no Rīgas, visi pagriezieni pa kreisi ir aizliegti. Nu vairs pa kreisi no Lubānas ielas var pagriezties tikai uz Andreja Saharova ielu, kur tam ir atvēlēta atsevišķa josla. Tomēr tik un tā daudzi autovadītāji aiz pieraduma Lubānas ielā griežas pa kreisi vai apgriežas braukšanai pretējā virzienā, novērojis TV3 raidījums "Zebra", tādēļ Pauls Timrots aicina tiem uzsignalizēt, lai satiksme uz šīs ielas būtu raitāka.

Līdz šim navigācijas lietotnes, plānojot ātrākus maršrutus, vietām mudināja autovadītājus Lubānas ielā veikts pagriezienu pa kreisi. Navigācijas lietotnes jau ir pielāgotas jaunajām satiksmes organizācijas izmaiņām un šādus manevrus uz Lubānas ielas vairs nepiedāvā, pārliecinājās "Zebra". Ja tomēr autobraucējam nepieciešams nogriezties pa kreisi, tad Timrots iesaka jau laicīgi izplānot maršrutu un, piemēram, braukt nevis pa Lubānas, bet Saharova ielu.

"Vienīgā bēda šajā satiksmes uzlabojumā ir tas, ka autobraucēji Latvijā uz zīmēm neskatās – "es te vakar nogriezos, griezīšos arī šodien!" Būtībā arī zīmes mums ir diezgan degradētas un līdz ar to neviens tās par pilnu neņem. Ja vēlaties, lai Lubānas ielā plūsma ir raitāka, uztaurējiet tiem, kuri veic kreiso pagriezienu tur, kur vairs nedrīkst. Varbūt viņiem ar laiku pieleks, ka dara to, kas nav atļauts. Un visiem kopā būs plūdenāka braukšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!