Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atgādina, ka no svētdienas, 1. decembra, transportlīdzekļi obligāti aprīkojami ar ziemas riepām. Taču ievērojot, ka pēdējās dienās gaisa temperatūra strauji mainās, ir bijis pirmais sniegs un apledojums, auto ar ziemas riepām var aprīkot ātrāk.

CSDD aicina visus ceļu satiksmes dalībniekus rēķināties ar ziemas laika apstākļu ietekmi uz kopējo ceļu satiksmes drošību. Piemēram, autovadītājus – izvēlēties atbilstošu un drošu ātrumu, neveikt strauju bremzēšanu un manevrus, ievērot, ka pagarinās bremzēšanas ceļš. Savukārt gājējiem, pirms šķērsot ielu vai ceļu (arī pa gājēju pāreju), jāizvērtē auto nobremzēšanas iespējas, nedrīkst aizmirst arī par atstarotāju lietošanu.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka no 1.decembra līdz 1.martam ar ziemas riepām obligāti jāaprīko transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabes. Minimālajam ziemas riepu protektora dziļumam mērīšanas zonā jābūt četriem milimetriem.

Autovadītāju pašu ziņā ir izvēlēties ziemas riepas ar radzēm vai bez radzēm. Radžotās riepās drīkst izmantot no 1. oktobra līdz 1. maijam, uz vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas radžotas riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!