Foto: Publicitātes foto

Kopš jaunā gadā vērojama jauna tendence auto lukturu zādzībās. Nepilnu trīs mēnešu laikā apdrošinātājam "If" pieteikti pieci KASKO apdrošināšanas negadījumi, kad "Volkswagen Touareg" automašīnām nozagti lukturi. Vidējā atlīdzība par šī modeļa lukturu nomaiņu svārstās ir no 900 līdz 3000 eiro atkarībā no automašīnai nodarīto bojājumu apmēra.

Šobrīd jaunākais "If" pieteiktais negadījums noticis 6. martā Mārupē, kad no rīta "VW Touareg" īpašnieks pamanīja auto lukturu zādzību. Pārējās "VW Touareg" auto lukturu zādzības notikušas Rīgā, Pļavniekos, Āgenskalnā un centra rajonā.

Visas automašīnas apzagtas nakts laikā māju pagalmos un pazemes autostāvvietās. Automašīnām nodarītie zaudējumi atkarībā no citiem zādzības laikā nodarītajiem auto virsbūves bojājumiem ir no 900 līdz 3000 eiro.

6. martā "If" reģistrēts KASKO atlīdzības pieteikums arī par automašīnai "Land Rover Discovery" nozagtiem auto lukturiem. Arī šajā gadījumā nodarītais zaudējumu apmērs ir aprēķināts 900 eiro apmērā.

"No VW markas automašīnām tieši "Touareg" modelis tiek apzagts visbiežāk. Arī pagājušajā gadā vairākkārt bija vērojama kampaņveidīga zagļu pievēršanās "Touareg" modelim. Ir piedzīvots arī citu auto marku – "Porsche Cayenne", BMW, "Volvo" un citu – auto lukturu zādzību skaita pieaugums," informē "If" transporta atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!