Īsta žanra klasika ir siļķe "kažokā" jeb vienkārši "šuba"*, kā to dēvē šo salātu dzimtenē Krievijā. Pēc savas būtības tas ir vienkāršs vārītu dārzeņu un siļķes kārtojums, bet tas laika gaitā ir iemantojos tādu popularitāti, ka pavārgrāmatās un internetā ir atrodamas neskaitāmi daudzas "šubas" versijas.
Ebreju virtuvē iecienīts siļķes gatavošanas veids ir foršmaks, ko gatavo, zivs filejas sīki sakapājot vai samaļot ar sīpoliem, āboliem un olām. Sātīgo miksli var šķīt iekšā ar dakšu vai ziest uz maizes šķēlēm.
- Mums ir padoms, kā zibenīgi atbrīvot siļķi no asakām, pārvēršot šo piņķerīgo nodarbi par tīrāko izklaidi. Lūk, video.
Visiem zināms, kā gatavojams rasols ar desu vai vārītu gaļu, bet, izrādās, rasolu var gatavot arī ar siļķi. Iespējams, lielākajai daļai šī salātu versija šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935. gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm". Lai spriestu, jānogaršo!
Letiņu iecienītā siļķīte iederēsies arī vinegretā un pupiņu salātos. Lūk, 17 siļķu salātu receptes no "Tasty" apcirkņiem.
Lai labi garšo!
Siļķes un mazsālīta laša kārtojums ar bietēm un kausēto sieru
Kad "siļķe kažokā" apnikusi, laiks izmēģināt ko jaunu – gardo mazsālītā laša un siļķes kārtojumu ar bietēm un kausēto sieru. Recepti svētku galdam iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.
Īstā 'Siļķe kažokā'
Katram sava īstā recepte klasiskajiem salātiem "Siļķe kažokā". Šī ir portāla "Cālis" lietotājas Ilviksas īstā "Siļķe kažokā" - īstam svētku baudījumam.
Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci
Siļķu rasols ar āboliem – tik gards, ka mēli var norīt!
Pupiņu salāti ar siļķi, āboliem un sinepju mērci
Pupiņu salāti ar siļķi, āboliem un marinētiem gurķiem.
'Siļķe kažokā' ar burkāniem
Ātri pagatavojama "Siļķe kažokā" ar burkāniem.
Vinegrets ar āboliem un siļķi
Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.
Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām
Ļoti gardi, koši un zibenīgi pagatavojami salāti, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad pie durvīm klauvē negaidīti viesi. Šie salāti ir pagatavojami vien nieka 10 minūšu laikā – visas sastāvdaļas atliek vien salikt bļodā, pārliet ar mērci un pārkaisīt ar spridzīgi košajām granātābolu sēkliņām.
'Siļķe kažokā' ar āboliem
"Siļķe kažokā" ir klasika, kas nekad neapnīk. Šajā variācijā patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.
Kartupeļu – siļķu salāti ar olām un vinegreta mērci
Kartupeļu salāti ar siļķi, olām un vinegreta mērci ir vienkārši pagatavojami un ļoti gardi. Ja vēlies, šo salātu aizdaram vari izmantot arī majonēzes – krējuma mērci.
'Silķe kažokā' svētku galdam
Rasols ar siļķi un bietēm pēc 1935. gada receptes
Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".
Pupiņu - siļķes un puravu salāti
Ļoti vienkārši pagatavojami pupiņu - siļķes un puravu salāti.
'Siļķe kažokā' Trīnes gaumē
Visu iecienītā "Siļķe kažokā" mūsu lasītājas Trīnes gaumē.
Vinegrets ar olu un siļķi
Foršmaks
'Siļķe kažokā'
Biešu salāti ar biezpienu un siļķi
Ātri un garšīgi, arī darbā pagatavojami - biezpiena - siļķes salāti.