Foto: Shutterstock

Par divu vīriešu slepkavības mēģinājumu pludmalē Rēzeknes novada Lūznavas pagastā 24.jūnijā aizturēts noziedzīgs grupējums, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Jāņu dienas rītā, ap pulksten 4, likumsargi saņēma informāciju, ka no Lūznavas pagastā esošās pludmales uz medicīnas iestādi ir nogādāti 1985. gadā un 1988. gadā dzimuši vīrieši, kuriem mediķi konstatēja vairākas šautas brūces kājās un galvā. Saistībā ar notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Veicot plašas operatīvās un izmeklēšanas darbības, pagājušās nedēļas nogalē policija noskaidroja un aizturēja iespējamās vainīgās personas — 1982. gadā, 1975. gadā un 1971. gadā dzimušus vīriešus —, kuri, lai izvairītos no aizturēšanas, mērķtiecīgi slēpās. Policija noskaidroja, ka visas aizturētie vīrieši ir organizēta noziedzīga grupējuma dalībnieki, kuri iepriekš jau bija nonākuši policijas redzeslokā.

Pie personām tika atrasti un izņemti dažādi nereģistrēti šaujamieroči, piemēram, medību bises un kaujas pistole. Tāpat tika izņemta arī dažāda veida un kalibra munīcija, kā arī vairākas būtiskas ieroču sastāvdaļas.

Tāpat tika noskaidrots, ka personas pie sevis uzglabā narkotiskās un psihotropās vielas. Tika izņemta marihuāna, amfetamīns un psihotropo vielu saturošas tabletes. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu un skaidro personu saistību arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Ar Rēzeknes tiesas lēmumu divām aizturētajām personai ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Vienai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!