Simtiem cilvēku Peloponēsā Grieķijas dienvidos svētdien piedalījās demonstrācijās, protestējot pret imigrantu darba apstākļiem lauksaimniecībā, vēstī policijas un arodbiedrību pārstāvji.

Demonstrācijās piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku - arī ar komunistiem saistītās Strādnieku kaujas frontes (PAME) aktīvisti un daži sezonas darbu strādnieki. Protesti notika vairākās reģiona pilsētās, arī Nea Manoladā un Varā, par PAME organizētajiem protestiem sacīja tās pārstāvis Nikoss Gontikass.

Tieši Nea Manoladā zemeņu plantāciju strādnieki aprīlī sarīkoja trīs dienu ilgu streiku, un tā bija pirmā šāda veida protesta akcija. Strādnieki protestēja pret sliktajiem darba apstākļiem un zemajām algām.

Viņu prasības, lai tiktu palielināta alga - patlaban tā ir 23 eiro (16 latus) dienā - toreiz atbalstīja Komunistiskā partija.

Lauksaimniecības strādnieki - viņu vidū ir arī daudz nelegālo imigrantu no Albānijas, Bangladešas, Bulgārijas un Rumānijas, kā arī Grieķijas čigāni - vēlas darba apstākļu uzlabošanu un par darbu saņemt 30 eiro (21 latu) dienā.

Zemeņu lasītāji strādā siltumnīcās, kur temperatūra dažkārt sasniedz 40 grādus. Strādnieki dzīvo plastikāta auduma teltīs netālu no darba vietām un par īri maksā 100 (70 latus) eiro mēnesī, turklāt reti kad imigrantu mājokļi ir apgādāti ar ūdeni.

Rakstot par pagājušā mēneša streiku, Grieķijas prese šos imigrantus nodēvēja par zemeņu vergiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!