Фото: F64
Ar vairākiem nozīmīgiem pasākumiem piektdien 20.maijā turpināsies ikgadējās Mākslas dienas, portālu "Delfi" informē organizatori.

Alejā Brīvības bulvārī 36 alejā pretī Ministru kabinetam 20. maijā plkst.16:30 gaidāma mozaīku simpozija ietvaros izgatavoto monumentālo mozaīku atklāšana

Starptautiskajā simpozijā no 13.maija tiek veidoti monumentāli mozaīkas darbi. Tos rada Latvijas mākslinieki sadarbībā ar ārvalstu māksliniekiem. Tās tiek veidotas iedvesmojoties no pilsētvides. Mākslas virziena "Mozaīka" izvēle nav nejauša, pirmās liecības par mozaīku ir atrodamas jau senā pagātnē. Mūsdienās mozaīkas princips ir sastopams jebkurā digitālajā attēlā kā pikseļi. Mozaīkas būs paliekoša vērtība, kuru novērtēs šodien un nākotnē būs kā neatsveramas laikmeta liecības un paliekošs dāvinājums pilsētai.

Simpozija laikā mākslinieki radīja ne vien paliekošus mākslas objektus pilsētvidei, bet arī piedalījās konkursā. Atklāšanā svinīgi tiks pasniegta 1000 eiro liela naudas prēmija.

Savukārt plkst.17:00 no Raiņa pieminekļa Esplanādes parkā sāksies Mākslas gājiens. Gājiena mērķis aicināt priecāties par skaisto, cilvēka roku radīto, par mākslas nenovērtējamo nozīmi katra cilvēka dzīvē. Gājiena mērķis aicināt katru dzīvot radoši!

"Visiem māksliniekiem un mākslas mīļotājiem, domātājiem, radītājiem un rakstītājiem jāņem līdzi mazliet nopietnības, mazliet zobgalības vai vienkārši prieka un "bruņojušos" ar mākslas darbiem, plakātiem, jebkādiem citiem mākslinieciskiem atribūtiem jādodas Mākslas gājienā," aicina gājiena organizatori.

Gājiens dosies uz Vidzemes tirgu, kur tiks atklāts Mākslas paviljons! Tajā trīs dienu garumā notiks mākslas izstādes "Trojas zirgs" un "Tirgus diena" kā arī īpašas muzikālas programmas.

Jau ziņots, ka 20. maijā plkst. 21:00 Mākslas paviljonā gaidāma grupas "Dzelzs vilks" un horeogrāfu kopīga radīta koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā". Tā stāsta par dzīvnieku katrā no mums - par cilvēkiem - civilizētiem, pilsētniekiem, dažādu likumu sargātiem un saistītiem. Jautājums, kas iedvesmojis izrādes tapšanu - vai civilizācijas augstākajā sasniegumā, zoon politikon (polisas zvērs) perfektajā pulcēšanās vietā - pilsētā, virtuālā sociālā tīklā, kur valda mākslīgi likumi, cilvēks nav kļuvis vēl vairāk dzīvniecisks nekā alu laikmetā? Pilsēta rada ielas bērnus, atkritumus, te valda bara likums. Pilsēta rada arī apkaklīšu armiju, kas dzīvniecisko apspiež sevī ar tādu spēku, ka tas, stūrī iedzīts, uzbrūk ar izmisuma sparu. Kas ir šis dzīvnieks?

Turpmākajās trīs dienās Mākslas paviljonā uzstāsies grupas "Mango" un "All Day Long", bet par muzikālo noformējumu gādās radio "Naba" dīdžeji.

Mākslas dienas šogad Latvijā norisinās no 5. maija līdz 6. jūnijam.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !