Foto: Shutterstock

Būt par pavāra sievu noteikti nav viegli. Īpaši, ja tavs vīrs ir pasaulslavens. Īpaši, ja tavs vīrs ir pasaulslavens šefpavārs Džeimijs Olivers. Pat tavi bērni zina, ka tētis gatavo vislabāk visā pasaulē. Tomēr ir lietas, ko Džūlsa Olivera (Jools Oliver) gatavo izcili – zivju un kartupeļu sacepums ir viens no tādiem ēdieniem. Bērni to pieprasa ļoti bieži – un šefpavārs akceptē!

::recepte::

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC.

Kartupeļus nomizo un sagriež divus centimetrus lielos gabalos, pēc tam vāra apmēram 15 minūtes vai līdz tie ir mīksti.

Uzvāra olas, vārot astoņas minūtes.

Tikmēr pagatavo mērci. Pannā ar biezu dibenu uz mazas uguns izkausē sviestu un iemaisa miltus. Pamazām pievieno buljonu, tad pienu, nepārtraukti maisot, līdz mērce ir vijīga, ar zīdainu konsistenci. Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina temperatūru un maisot pavāra mērcu, līdz tā nedaudz sabiezē.

Mērcē iemaisa sinepes, ierīvē pusi siera, iespiež citrona sulu, pieber smaki sakapātus pētersīļus. Turpina maisīt, līdz siers izkusis. Ja vēlas, pierīvē nedaudz melno piparu. Noņem pannu no uguns.

Sagatavo cepšanai 25cmx30cm lielu cepešpannu.

Pārbauda, vai zivju filejās nav asaku, pēc tam sagriež tās divarpus centimetru lietos gabalos un vienmērīgi izklāj pa trauka pamatni.

Pievino nomazgātus spinātus, nomizo olas, sagriež četrās daļās un simetriski saliek uz zivīm un spinātiem. Visu pārlej ar sagatavoto mērci. (Lauru lapas no mērces jāizņem.)

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un samīca, pievienojot šļuku augstākā labuma olīveļļas, nedaudz piena un pierīvē nedaudz muskatrieksta.

Ar karoti liek kartupeļu masu cepešpannā pāri visam, ar dakšiņu veidojot virspusē vilnīšus, kas cepoties jauki apbrūnēs.

Virsū uzrīvē atlikušo Čedaras sieru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai līdz zivs ir izcepusies, mērce sāk burbuļot sānos un virsa ir zeltaina.

Pasniedz ar dārzeņiem un salātiem.

90Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 kgkartupeļi (vēlams, miltaini)4 gab.olas50 gsviests50 gmilti2 lauru lapas350 mlzivju buljons350 mlpiens50 gČedaras siers0.5 gab.citrons1 TKangļu sinepes1 saujasvaigi pētersīļi300 gmencas fileja200 glaša fileja200 gkūpināta pikša200 gspināti pēc garšasolīveļļa

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC.

2

Kartupeļus nomizo un sagriež divus centimetrus lielos gabalos, pēc tam vāra apmēram 15 minūtes vai līdz tie ir mīksti.

3

Uzvāra olas, vārot astoņas minūtes.

4

Tikmēr pagatavo mērci. Pannā ar biezu dibenu uz mazas uguns izkausē sviestu un iemaisa miltus. Pamazām pievieno buljonu, tad pienu, nepārtraukti maisot, līdz mērce ir vijīga, ar zīdainu konsistenci. Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina temperatūru un maisot pavāra mērcu, līdz tā nedaudz sabiezē.

5

Mērcē iemaisa sinepes, ierīvē pusi siera, iespiež citrona sulu, pieber smaki sakapātus pētersīļus. Turpina maisīt, līdz siers izkusis. Ja vēlas, pierīvē nedaudz melno piparu. Noņem pannu no uguns.

6

Sagatavo cepšanai 25cmx30cm lielu cepešpannu.

7

Pārbauda, vai zivju filejās nav asaku, pēc tam sagriež tās divarpus centimetru lietos gabalos un vienmērīgi izklāj pa trauka pamatni.

8

Pievino nomazgātus spinātus, nomizo olas, sagriež četrās daļās un simetriski saliek uz zivīm un spinātiem. Visu pārlej ar sagatavoto mērci. (Lauru lapas no mērces jāizņem.)

9

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un samīca, pievienojot šļuku augstākā labuma olīveļļas, nedaudz piena un pierīvē nedaudz muskatrieksta.

10

Ar karoti liek kartupeļu masu cepešpannā pāri visam, ar dakšiņu veidojot virspusē vilnīšus, kas cepoties jauki apbrūnēs.

11

Virsū uzrīvē atlikušo Čedaras sieru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai līdz zivs ir izcepusies, mērce sāk burbuļot sānos un virsa ir zeltaina.

12

Pasniedz ar dārzeņiem un salātiem.

Lai labi garšo!

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!