Foto: DELFI
Cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu un šokolādīgiem jumtiņiem ir daudzu kopš bērnības iecienīts gardums. Mazie gardēži būs īpaši priecīgi palīdzēt tev gatavot šo kārdinošo desertu.

::recepte::

Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu. Marmelādi sagriež kubiņos. Saputo saldo krējumu.

Bļodā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, marmelādi un samaisa. Pievieno putukrējumu un uzmanīgi iecilā, līdz iegūst viendabīgu masu.

Veido trīsstūrveida mājiņas – uz cepuma pamatnes liek pildījumu, ko no abiem sāniem ierobežo ar diviem cepumiem, veidojot mājiņas jumtu. Lieko pildījumu nolīdzina ar nazi.

Bļodiņā liek šokolādi un sviestu un, ik pa laikam apmaisot, karsta ūdens peldē izkausē, līdz iegūst viendabīgu šokolādes mērci.

Pārlej cepumu mājiņas ar šokolādes mērci, pārkaisa ar krāsainiem cukura zirnīšiem.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 Cepumu "Selga" paciņas200 mlsaldais krējums150 gmarmelāde400 gbiezpiens3 ĒKcukurs0.5 ĒKvaniļas cukurs100 gtumšā šokolāde2 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu. Marmelādi sagriež kubiņos. Saputo saldo krējumu.

2

Bļodā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, marmelādi un samaisa. Pievieno putukrējumu un uzmanīgi iecilā, līdz iegūst viendabīgu masu.

3

Veido trīsstūrveida mājiņas – uz cepuma pamatnes liek pildījumu, ko no abiem sāniem ierobežo ar diviem cepumiem, veidojot mājiņas jumtu. Lieko pildījumu nolīdzina ar nazi.

4

Bļodiņā liek šokolādi un sviestu un, ik pa laikam apmaisot, karsta ūdens peldē izkausē, līdz iegūst viendabīgu šokolādes mērci.

5

Pārlej cepumu mājiņas ar šokolādes mērci, pārkaisa ar krāsainiem cukura zirnīšiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!