Foto: DELFI
Pašmājās strādājošā AS " Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" (DLRR) aizvadītā gada beigās apstrīdējusi Daugavpils AS "Tramvaju uzņēmums" tramvaju iegādes konkursa rezultātus, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

IUB informācija liecina, ka pašvaldības uzņēmuma konkursa komisija 19.decembrī lēma, ka tramvajus Daugavpilij Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projektā ''Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija'' piegādās Sanktpēterburgas rūpnīca CJSC ,,Vagonmash". Plānotā līgumcena ir 3 678 400 lati.

Sūdzību par šādu konkursa iznākumu iesniegusi pašmāju DLRR, kas arī piedalījās izsludinātajā iepirkumā. Vēl konkursā pieteicās Baltkrievijas un Rumānijas uzņēmums "KarpatBelservis".

Daugavpils pilsētas domes iepirkumu komisija no trim pretendentiem izraudzījusies "Vagonmash" piedāvājumu, jo tas vislabāk esot atbildis parametriem – viszemākā cena, pareizi noformēti dokumenti, laba kredītvēsture, iepriekš vēstīja reģionālais laikraksts "Latgales Laiks".

Jau ziņots, ka projekts "Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija" tiks īstenots ar ERAF atbalstu programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Publiskais transports ārpus Rīgas". Projekts kopumā izmaksās 10 316 583,72 latus. Tostarp attiecināmās izmaksas ir 8 456 216,16 lati, no kuriem ERAF segs 83,11% jeb 7 028 040 latus, bet privātais finansējums ir 16,89% jeb 1 428 176,16 lati.

Projekts sastāv no trijām daļām. Pirmajā plānots atjaunot ritošo sastāvu, iegādājoties 12 tramvaju vagonus. Vēl paredzēts atjaunot Daugavpilī sliežu ceļu 6,2 kilometru garā posmā 18.novembra ielā, kā arī renovēt trīs pārveides apakšstacijas.

Pērn decembra pirmajā pusē jau otro reizi IUB apstrīdēts Daugavpils "Tramvaju uzņēmumu" lēmums izsludinātajā konkursā tramvaju sliežu, apakšstaciju rekonstrukcijas un ritošā sastāva parka atjaunošanai. Pirmā sūdzība bija no firmas "Skinest Latvia", kas oktobrī vērsās IUB nepilnību dēļ, ko uzņēmums saskatījis konkursa nolikumā. Izskatot šo sūdzību, birojs to atzina par pamatotu, un tramvaja uzņēmuma speciālistiem nācās koriģēt nolikumu. Tad tika iesniegta sūdzība no firmas "Konstruktionsgruppe Bauen Latvia", kas sūdzējās par neskaidrībām būvniecības tehniskās uzraudzības iepirkumu dokumentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!