Foto: Publicitātes foto/"airBaltic"

Saskaņā ar obligāciju grafiku, kas noteikts obligāciju emisijas galīgajā prospektā, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2021. gada 27. jūlijā investoriem veikusi otro obligāciju kuponu maksājumu 13,5 miljonu eiro apmērā, liecina tās sniegtā informācija.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "2019. gadā veiktā obligāciju emisija bija paredzēta mūsu uzņēmuma nākotnes izaugsmes atbalstīšanai. Pagājušajā gadā mēs piedzīvojām dramatiskas izmaiņas, taču "airBaltic" pamata vīzija nākotnei saglabājas nemainīga – būt lielākajai lidsabiedrībai Baltijā, nodrošinot labāko savienojamību uz un no reģiona."

2019. gada 24. jūlijā "airBaltic" emitēja piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā ar 6,75% procentu likmi. Obligācijas iegādājās vairāk nekā simts investori no 25 valstīm un pieprasījums pārsniedza piedāvājumu.

"airBaltic" ("Air Baltic Corporation" AS) galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!