Foto: LETA

Latvijas finanšu nozares koncerns AS "DelfinGroup" 2021. gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 11,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir kāpums par 6,4%, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, liecina uzņēmuma neauditētie rezultāti.

EBITDA pirmajā pusgadā pieauga par 8,7%, sasniedzot 4,6 miljonus eiro, savukārt peļņa pirms dividenžu nodokļiem palielinājās par 9%, sasniedzot 2,3 miljonus eiro, informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Basevičs. Apgrozījuma kāpumu izdevās sasniegt, galvenokārt pateicoties patēriņa kreditēšanas, lombarda aizdevumu un preču tirdzniecības kāpumam digitālajos kanālos, jo straujāku klātienes tirdzniecības pieaugumu joprojām apgrūtina Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi.

Neskatoties uz ierobežojumiem, otrajā ceturksnī izdevās nozīmīgi uzlabot aizdevumu izsniegšanu — kopējais uzņēmuma kredītportfelis no 32,2 miljoniem eiro pirmajā ceturksnī palielinājās līdz 33,3 miljoniem eiro otrajā ceturksnī. Patēriņa aizdevumu portfelis pirmajā pusgadā sasniedza 30,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 50,3%, salīdzinot ar 2020. gada pirmā pusgada beigu rezultātiem.

Patēriņa aizdevumu izsniegšana otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pirmo ceturksni palielinājās par 21,3%. Vēl lielāks kāpums patēriņa aizdevumu izsniegšanā ir bijis, salīdzinot šā gada un pagājušā gada rezultātus — 2021. gada pirmajos sešos mēnešos patēriņa aizdevumu segmentā piedzīvots gandrīz 30,6% kāpums. Savukārt klātienes apkalpošanas ierobežojumu dēļ šogad pirmajos sešos mēnešos ir novērojams samazinājums lombarda aizdevumu izsniegšanā salīdzinājumā ar aizvadīto gadu (–18,7%). Tas gan nav būtiski ietekmējis kopējo stabilās izaugsmes tendenci, jo arī lombardu aizdevumu segments pamazām atgūstas un uzrāda arvien labākus rezultātus. Salīdzinot lombarda aizdevumu izsniegšanas rādītājus 2021. gada pirmajā un otrajā ceturksnī, vērojams 11,9% kāpums.

"Ļoti labi rezultāti bija gan patēriņa kreditēšanas segmentam, gan lietoto preču tirdzniecībai internetā. Priecē, ka otrajā ceturksnī augšupeju novērojam arī lombarda aizdevumu segmentā. Kopumā novērojam visai augstu saimniecisko aktivitāti visā valstī, kas atspoguļojas arī intereses pieaugumā par "DelfinGroup" finanšu un lombarda pakalpojumiem,"stāsta AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Foto: Publicitātes foto

Šogad atvērtas četras jaunas "Banknote" filiāles, paplašinot pārstāvniecību tīklu Latvijā līdz 93 filiālēm.

Otrajā ceturksnī "DelfinGroup" pabeidza darbu pie kārtējās obligāciju emisijas slēgta piedāvājuma veidā. Tā veiksmīgi noslēdzās jūlija sākumā, pieprasījumam 1,85 reizes pārsniedzot emisijas apjomu. Tika emitētas obligācijas par pieciem miljoniem eiro ar kopējo procentu likmi 9,75%, bet kopējais pieprasījums pēc obligācijām pārsniedza 9,26 miljonus eiro.

AS DelfinGroup ir licencēts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un pārstāv zīmolus "Banknote", "VIZIA" un Rīgas pilsētas lombards. Uzņēmumā ir 277 darbinieki 93 filiālēs 38 Latvijas pilsētās. "DelfinGroup" obligācijas ir kotētas "Nasdaq Riga First North" obligāciju sarakstā. 2020. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 23,7 miljoni eiro, kredītportfelis sasniedza 34,6 miljonus eiro, EBITDA pieauga līdz 9,3 miljoniem eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 4,65 miljonus eiro. "DelfinGroup" 2020. gada aprēķinātie nodokļi bija 3,42 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka maija sākumā par nebanku kreditētāja "DelfinGroup" lielākā akcionāra SIA "L24 finance" īpašnieku netieši ir kļuvis Kesenfeldu ģimenes uzņēmums SIA "ALI Investments".

Saskaņā ar "DelfinGroup" gada pārskatā publicēto informāciju "L24 finance" īpašumā ir 65,18% "DelfinGroup" akciju.

Savukārt pārējā "DelfinGroup" akcionāru struktūrā izmaiņas nav notikušas. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un uzņēmuma akcionārs Agris Evertovskis uzņēmumu kontrolē caur SIA "EC finance" un SIA "AE consulting", kā arī 3,5% uzņēmuma joprojām pieder "DelfinGroup" menedžmenta komandai - valdes locekļiem. 6.maijā Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas veidā kā Evertovskis īsteno kontroli uzņēmumā AS "DelfinGroup".

Lielākajam "DelfinGroup" akcionāram, padomes priekšsēdētājam un dibinātājam Evertovskim caur "EC finance" un "AE consulting" turpina piederēt 31,31% "DelfinGroup" akciju. Akcionāru īpašnieku struktūras izmaiņas "DelfinGroup" darbību neietekmē, nemainās arī uzņēmuma kontrole un patiesā labuma guvējs, kas turpina būt Evertovskis. Nemainīga paliek arī "DelfinGroup" valde un padome.

Jau vēstīts, ka "DelfinGroup" koncerna auditētais apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 9%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 11,4% un bija 3,9 miljoni eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir četri miljoni eiro. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā. "DelfinGroup" patiesais labuma guvējs ir Agris Evertovskis. "DelfinGroup" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!