Foto: AP/Scanpix/LETA
Neskaitāmo kāpumu un kritumu dēļ aizvadītā nedēļa akciju tirgum bijusi kā brauciens pa amerikāņu kalniņiem, skaidro "CNN Money".

"Dow Jones" akciju biržas indekss pirmdien, 5. februārī, kritās par 1175 punktiem jeb 4,6%. Iepriekš līdzīga apmēra kritiens pieredzēts arī 2008. gadā, kad akcijas nokritušās par 777 punktiem.

Tikai dažas dienās vēlāk, ceturtdien, "Dow Jones" indeksa kritums bija vairs tikai 4,2%, kas nav tik slikti kā pirmdien, bet tāpat ir viens no zemākajiem akciju indeksa kritumiem kompānijas vēsturē.

"CNN Money" ziņo, ka divu nedēļu griezumā "Dow Jones" indekss krities par 9% jeb 2400 punktiem.

Medijs papildina, ka "VIX" indekss, kas mēra akciju tirgu svārstības, pagājušajā pirmdienā negaidīti kāpis par 116%. Tas ir lielākais kāpums pēc 2007. gada februāra, kad svārstību indeksa pieaugums bija 64%.

Par spīti svārstīgumam, ceturtdien "Dow Jones" peļņa sasniedza pēdējo četru gadu augstāko līmeni - 2,88%.

Šobrīd akciju tirgus gan atrodas "atkopšanās režīmā", atzīst "CNN Money" žurnālisti.

Pagājušās pirmdienas laikā akciju kompānijas "Dow Jones" indekss zaudēja 1597 punktus, kas ir zemākais indeksa kritums dienas laikā. Kopš 2016. gada janvāra "Dow Jones" akciju biržas indekss pieredzējis arī lielāko kritumu nedēļā – 5,2%.

Tieši tāds pats kritums, 5,2%, novērojams arī "S&P 500" akciju biržas indeksam. Kopš tā rekorda 26. janvārī "S&P 500" indekss nu zaudējis apmēram 2,2 triljonus ASV dolāru savas tirgus vērtības, vēsta "CNN Money".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!