Foto: Pixabay

AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") akcionāru ārkārtas sapulcē piektdien, 1.aprīlī, nolemts samazināt rezerves kapitālu trijās programmās, teikts "Altum" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāri pieņēmuši lēmumu par rezerves kapitāla samazināšanu lielo aizdevumu programmā par 22,565 miljoniem eiro, portfeļgarantiju programmā - par 16 miljoniem eiro un lielo komersantu garantiju programmā - par 20 miljoniem eiro jeb kopumā par 58,565 miljoniem eiro.

"Altum" rezerves kapitāla samazināšana veikta, pamatojoties uz Ministru kabineta 2021.gada 6.jūlija lēmumu par šī finansējuma novirzīšanu jaunās investīciju aizdevumu ar kapitāla atlaidi programmas finansēšanai 58,565 miljonu eiro apmērā, veicot speciālā rezerves kapitāla samazināšanu minētajās trijās programmās un attiecīgi pārliekot šo finansējumu uz "Altum" atbalsta programmu finansējumu, klasificējot to kā saistības, investīciju aizdevumu ar kapitāla atlaidi programmas finansēšanai, saglabājot to pašu finansējuma būtību - finansējums jaunās atbalsta programmas īstenošanai un sagaidāmo zaudējumu segšanai.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Finanšu ministrija ir 40% "Altum" akciju turētāja, bet Ekonomikas ministrija un Zemkopības ministrija - pa 30%. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!