Foto: LETA

Bankas "Citadele" grupas dzīvības apdrošināšanas kompānijas "CBL Life" un pensiju fonda "CBL atklātais pensiju fonds" valdes priekšsēdētāja Anna Fišere-Kaļķe atstājusi amatu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"CBL Life" valdes priekšsēdētājas amatā Fišere-Kaļķe tika iecelta 2021.gada martā, savukārt "CBL atklātā pensiju fonda" valdes priekšsēdētājas amatā - 2021.gada martā.

"CBL Life" un "CBL atklātā pensiju fonda" valdē darbu turpina valdes locekles Lolita Sičeva un Valērija Urtāne.

Bankas "Citadele" meitasuzņēmuma "CBL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kārlis Purgailis skaidroja, ka Fišere-Kaļķe atstāj amatu, lai turpinātu karjeru ārpus bankas "Citadele" grupas. Tāpat atzīmē, ka Kaļķes ilglaicīgajā vadībā realizēti nozīmīgi projekti un ieviesti jauni produkti gan bankā "Citadele", gan tās meitas uzņēmumos, par ko grupas uzņēmumi izsaka pateicību.

Purgailis norādīja, ka šobrīd vēl notiek valdes priekšsēdētāja kandidātu izvērtēšana, pēc tam atbilstošākais kandidāts tiks virzīts apstiprināšanai regulatoram. Kandidāts nebūs no esošajiem valdes locekļiem, lai nodrošinātu pilnvērtīgu pienākumu sadali starp esošajiem valdes locekļiem un jauno kandidātu.

"CBL atklātais pensiju fonds" ir bankas "Citadele" meitassabiedrība, kas reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 640 292 eiro.

Savukārt "CBL Life" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 268 615 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir bankai "Citadele" piederošā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "CBL Asset Management". Licenci apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai kompānija saņēma 2007.gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!