Foto: Scanpix/Reuters
Kopš pagājušā gada, kad simtiem tūkstošu cilvēku cieta zaudējumus, kriptovalūtu uzņēmumiem sabrūkot un digitālo monētu vērtībai krītoties, finanšu regulatori ir sākuši daudz stingrāk skatīties uz kriptovalūtām. Nu ASV “Commodity Futures Trading Commission” ir vērsusies ar konkrētu sūdzību pret lielāko kriptovalūtu tirdzniecības biržu pasaulē “Binance”.

Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc, kā jau iepriekš “Delfi Bizness” rakstījis, gan Eiropā, gan ASV, gan arī citviet pasaulē tiek ieviesti un meklēti jauni veidi, kā regulēt nozari. Nu regulatori ir vērsušies pret pasaulē lielāko kriptovalūtu biržu “Binance”.

Aizliegtas darbības

Amerikāņiem nav atļauts spekulēt ar kriptovalūtu cenas izmaiņām, ja pašiem nepieder šīs konkrētās kriptovalūtas. Kā raksta CNN, amerikāņu komisija – uzraugs, kas atbild par preču nākotnes līgumu tirdzniecības tirgu (Commodity Futures Trading Commission – CFTC), uzskata, ka “Binance” ir ne tikai ļāvusi amerikāņiem to darīt, bet arī īpašiem klientiem mācījusi, kā apiet ierobežojumus. 

Komisija, kas regulē ASV atvasināto instrumentu tirdzniecību, sacīja, ka uzņēmums un tā izpilddirektors Čaņpeņs Žao “uzdeva saviem darbiniekiem un klientiem apiet kontroli, lai palielinātu korporatīvo peļņu”. Pats vadītājs šos pārmetumus noraida un raksta, ka pirmajā brīdī apsūdzība ir veidota, balstoties uz nepilnīgi aprakstītiem faktiem, kurus uzņēmums pilnā apjomā komentēs vēlāk.

“Mēs plānojam arī turpmāk cienīt ASV un citus regulatorus visā pasaulē un sadarboties ar tiem,” raksta Žao.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!