Foto: LETA
Lietuvas banka "Snoras" un tās lielākais akcionārs Vladimirs Antonovs noliedz Krievijas interneta mediju ziņoto, ka "Snoras" ar savu akcionāru starpniecību plānojusi iegādāties Latvijas "GE Money Bank". Arī "GE Money Bank" noliedz šo informāciju.

Antonova preses sekretāre Natālija Oļesika uzsvēra, ka Krievijas aģentūras "Regnum" ziņotais, ka "Snoras" iecerējusi iegādāties "GE Money Bank", bet pēc tam atbrīvoties no AS "Latvijas Krājbanka" akcijām, neatbilst patiesībai.

"Regnum", atsaucoties uz kādu avotu, kurš vēlējies saglabāt anonimitāti, ziņo, ka Latvijas "GE Money Bank" sākotnēji iegādāšoties "Snoras" akcionāri Krievijā, kuri pēc tam jauniegādāto Latvijas banku pārdos tālāk "Snoras".

Anonīmais avots Krievijas aģentūrai sacījis, ka tiešo darījumu starp "Snoras" un "GE Money Bank" cenšoties novērst kāds Latvijas valdības pārstāvis.

Oļesika savukārt apgalvoja, ka "Regnum" ziņotais neatbilst patiesībai un ne Antonovam, ne "Snoras" vai citām grupas bankām nav šādu plānu.

Taujāta, kāpēc šāda informācija parādījusies publiskajā vidē, viņa atzina, ka diemžēl informācijas avots vai viņa motīvi nav zināmi.

"Snoras" savā oficiālajā paziņojumā noliedz informāciju par "GE Money Bank" iegādi, uzsverot, ka šādu plānu ne bankai, ne tās grupai nav. Tāpat nav plānots atbrīvoties no "Latvijas Krājbankas" vai tās daļām.

Arī "GE Money Bank" pārstāve Kristīne Circene apgalvoja, ka informācija par "Snoras" vai tās akcionāru plāniem iegādāties "GE Money Bank" ir nepatiesa. Vienlaikus viņa norādīja, ka banka vienmēr izskata dažādas stratēģiskas biznesa iespējas, tostarp arī iespējamo pārdošanu, ja vien tas būs ekonomiski pamatoti.

Patlaban "GE Money Bank" pieder korporācijai "General Electric" (GE). Šā gada februāra beigās "GE Money Bank" pārstāvji Latvijā atzinuši, ka banka meklē investoru un netiek izslēgta iespēja to pārdot.

Saskaņā ar informāciju "Snoras" mājaslapā "Snoras" akcijas pieder Krievijas "Konvers Grup" prezidentam Antonovam - 67,28%, kā arī Raimondam Baranauskam - 25,01%.

Savukārt "Latvijas Krājbankā" Lietuvas bankai pieder 94,2% akciju.

Jau vēstīts, ka Antonovs pagājušajā nedēļā saņēma nepieciešamās atļaujas, lai kļūtu par autoražotāja "Spyker" akcionāru un tādejādi arī finanšu grūtībās nonākušā "Saab" daļu īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!