Foto: LETA
Apdrošināšanas nozare, pēc pandēmijas laikā piedzīvotā pieprasījuma samazinājuma, atkal piedzīvo izaugsmi. Nozares uzņēmumi nākamajā gadā prognozē mērenu pieprasījuma pieaugumu, taču atsevišķos apdrošināšanas veidos visdrīzāk kāpums būs straujāks nekā vidējā tirgus izaugsme, tāpat paredzams, ka nākotnē attīstīsies jaunie, līdz šim ne tik populārie apdrošināšanas veidi.

Kopumā ES apdrošinātāju maksātspējas normas, pēc kurām mēra to drošības līmeni, nav ievērojami samazinājušās. Tomēr ir pieaudzis riska līmenis, kuru virza rentabilitātes samazinājums. Papildus novērojami klimata apstākļu izmaiņu virzīti atlīdzību izdevumi. Piemēram, šī gada plūdu zaudējumi Vācijā sasniedz 8 miljardus, bet visā Eiropā – 12 miljardus eiro. Par laimi, šādi gadījumi Latviju nav skāruši, bet papildu spiediens no pārapdrošinātājiem par šo jautājumu ir sagaidāms
Lielākais veids pēc prēmiju apmēra šajā gadā Latvijā bija dzīvības apdrošināšana ar 96,2 miljoniem eiro un 1,8% pieaugumu, kam cieši uz pēdām seko veselības apdrošināšana ar 89,3 miljoniem eiro, aprēķinājusi LAA.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!