Foto: DELFI

"Swedbank" klientiem kļuvis pieejams vēl viens norēķinu veids – "Apple Pay". To var izmantot jebkura privātpersona, kurai ir "Swedbank" izsniegta "MasterCard" bezkontakta karte, informē banka.

"Swedbank" novēro pastāvīgi pieaugošu interesi par dažādiem mobilo maksājumu pakalpojumiem. Ar "Apple Pay" "iPhone" tālrunī, "Apple Watch" viedpulkstenī, "iPad" planšetdatorā vai "Mac" datorā klienti varēs veikt pirkumus veikalos, mobilajās lietotnēs un interneta vietnēs.

"Mēs vēlamies saviem klientiem nodrošināt plašu digitālo un mobilo pakalpojumu klāstu, un "Apple Pay" ir pasaulē jau novērtēts pakalpojums. Esam gandarīti, ka tagad varam paplašināt savu mobilo maksājumu piedāvājumu ar vēl vienu drošu un ērtu alternatīvu, kas mūsu klientiem ikdienas gaitās sniegs lielu pievienoto vērtību," saka "Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs.

Drošība un privātums ir "Apple Pay" svarīgākās īpašības. Izmantojot kredītkarti vai debetkarti ar "Apple Pay", reālais kartes numurs netiek glabāts ne ierīcē, ne "Apple" serveros. Tā vietā tiek piešķirts šifrēts un ierīcē drošā veidā glabāts unikāls ierīces konta numurs. Katrs darījums tiek autorizēts ar vienreizēju unikālu dinamisko drošības kodu. Ar "iPhone" un "Apple Watch" klienti var norēķināties veikalos, restorānos, taksometros, tirdzniecības automātos un daudzviet citur. Katrs" Apple Pay" pirkums tiek autorizēts vien ar skatienu vai pieskārienu, izmantojot "Face ID" vai "Touch ID", vai ierīces paroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!