Foto: stock.xchng
Svarīgākais jauna dzīvokļa iegādes nosacījums, kuram potenciālais pircējs pievērš uzmanību, ir tā cena, noskaidrots nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Baltic Property Group" veiktajā aptaujā.

84% no aptaujas dalībniekiem kā svarīgāko faktoru jauna dzīvokļa iegādei minējuši tā cenu, otrajā vietā pēc svarīguma ir dzīvokļa atrašanās vieta (69%), tai seko dzīvokļa kvalitāte (57%) un pilnas apdares esamība (27%), informēja "Baltic Property Group" pārstāve Vita Šteina.

"Pārsteidza tas, ka kvalitāte kā kritērijs ir zaudējusi vērtību. Ja pirms 2-3 gadiem pirmajā vietā bija kvalitāte un atrašanās vieta, tad patlaban vissvarīgākā ir cena," sacīja Šteina.

Aptaujā bija iekļaut arī jautājums par to, kā potenciālie pircēji novērtē, vai dzīvoklis un ēka ir kvalitatīvi. Visbiežāk saņemtās atbildes bija - "tikai no savas pieredzes" (36%), "ir jāpadzīvo dzīvoklī, lai pateiktu, kas ir kas" (28%), "tagad nekas kvalitatīvs netiek būvēts" (20%), "nosaka pēc arhitekta, būvnieka, izmantotajiem materiāliem" (16%).

"Celtniecības buma laikā būvētie projekti ir likuši vilties, tādēļ cilvēki uzticas tikai savai pieredzei un netic, ka dzīvokļu ēkas var būt arī ļoti kvalitatīvas," skaidroja Šteina.

Aptaujas mērķis bija arī noskaidrot, kādu cenu potenciālie pircēji būtu ar mieru maksāt par vienu kvadrātmetru jaunā dzīvoklī ar pilnu iekšējo apdari. Visbiežāk nosauktā cena (48%) bija līdz 1000 eiro (700 latiem) par kvadrātmetru. Tikai 8% atbildēs minēta cena līdz 2000 eiro (1400 latiem) par kvadrātmetru, savukārt 43% nezina, kādu cenu būtu ar mieru maksāt.

Uz jautājumu, kāds ir ticamākais informācijas avots par jaunu dzīvojamās ēkas projektu, 73% atbildēja, ka ticētu pašu redzētajam, tālāk seko draugu un paziņu atsauksmes (12%), atsauksmes internetā (7%), un tikai 1% ticētu jaunā projekta reklāmai.

Aptaujā arī noskaidrojies, ka tikai 17% aptaujāto vēlas iegādāties jaunu dzīvokli tuvākā gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!