Foto: Publicitātes foto
Pensiju pārvaldnieks IPAS “Indexo” topošās “Indexo” bankas vajadzībām veido meitas sabiedrību AS “IDX1R”, pārvaldot 100% jaundibināmās sabiedrības akciju. Tās pamatkapitāls būs divi miljoni eiro. Uzņēmuma dibināšanai nepieciešamie dokumenti ir iesniegti Uzņēmuma reģistrā, ziņo “Indexo”.

"Indexo" komanda šobrīd strādā pie bankas licences saņemšanas dokumentācijas, un iecerēts, ka pēc licences saņemšanas šī jaundibināmā akciju sabiedrība kļūs par "Indexo banku".

AS" IDX1R" valdē strādās "Indexo" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis (fotogrāfijā), bet uzņēmuma padomi veidos "Indexo" bankas projekta vadītāja Tīna Kukka, "Indexo" privātpersonu segmenta attīstības vadītājs Vladimirs Bolbats un "Indexo" līdzdibinātājs un valdes loceklis Henriks Karmo. Līdz bankas licences saņemšanas valdes un padomes sastāvs tiks pārskatīts.

Lai nodrošinātu uzņēmuma darbības rezultātu caurspīdību, "Indexo" pārskatos atsevišķi norādīs pensiju darbības rezultātu un bankas izveidošanai nepieciešamās investīcijas. Plānots, ka bankas darbības sākšanai nepieciešamie darbinieki laika gaitā pāries strādāt uz šo meitas sabiedrību.
Jau vēstīts, ka šovasar "Indexo" veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. "Indexo" akciju tirdzniecība tika sākta 15. jūlijā "Nasdaq Riga" biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. "Indexo" akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.

Šī gada laikā "Indexo" plāno iesniegt pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus – vispirms sākot ar privātpersonu apkalpošanas virzienu, kuram sekos arī uzņēmumu apkalpošana. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma. 

"Indexo" ir FKTK licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. "Indexo" ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā ar jau vairāk nekā 98 tūkstošiem klientu un vairāk kā pusmiljardu eiro pārvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!