Foto: Publicitātes foto
AS "Reģionālā investīciju banka" (RIB) izsniegs 620 tūkstošu eiro kredītu SIA "ARX Estate" jaunas daudzdzīvokļu mājas projekta īstenošanai Rīgā, Teikā, Kaukāza ielā 14, informē bankas pārstāvji.

Paredzams, ka jaunā ēka tiks nodota ekspluatācijā jau šī gada trešajā kvartālā. "ARX Estate" projekts paredz, ka jaunajā mājā būs 14 dzīvokļi, bet ēkas kopējā platība būs 1103 m2.

"Šī sadarbība parāda RIB pragmatisku pieeju nekustamo īpašumu projektu kreditēšanā – finansēšanai mēs izskatām pārdomātas attīstības ieceres ar pārliecinošu ekonomisku pamatojumu, kas cita starpā ietver gan izpratni par būvniecības procesu, gan mājokļu piedāvājuma atbilstību tirgus situācijai," stāsta RIB Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Armands Kokainis.

"Mūsuprāt, uzņēmēji rīkojas tālredzīgi, īstenojot projektus un paredzot jaunas pārdošanas jaudas šī gada beigām un nākamajam gadam. Pandēmijas beigas viesīs augstāku drošības sajūtu un paredzamību par ikdienas dzīvi, kas ļaus cilvēkiem pieņemt lielākus finanšu lēmumus, tostarp par nekustamā īpašuma iegādi," papildina Kokainis.

"Teika no nekustamo īpašumu projektu attīstības viedokļa ir īpaša ar to, ka šeit nav daudz brīvu vietu un iespēju jauniem projektiem, kas ļaus mūsu projektam vieglāk piesaistīt potenciālo pircēju uzmanību," uzskata SIA "ARX Baltic" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šmalcs.

RIB attīstības stratēģija paredz īpašu uzsvaru uz sadarbību ar vidējiem un lieliem Latvijas uzņēmumiem.

RIB aktīvi pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās bija 236,7 miljoni eiro. Bankas pirmā līmeņa kapitāla pietiekamības rādītājs pērnā gada trešā ceturkšņa beigās bija 22,60, bet kopējais kapitāla rādītājs bija 24,28, kas vairāk nekā divkārt pārsniedz FKTK bankai noteikto kapitāla pietiekamības līmeni. Bankas likviditātes seguma rādītājs 2020. gada trešā kvartāla beigās bija 180,28%, kas būtiski pārsniedz normatīvos noteikto 100% likviditātes seguma prasību. Bankas kapitāls un rezerves pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās pieauga līdz 37,2 miljoniem eiro.

Kompānija "ARX Estate" Komercreģistrā ierakstīta 2020. gada 21. septembrī. Kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 104,8 tūkstoši eiro. Kā kompānijas darbības veids minēta dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība.

50% uzņēmuma daļu pieder Jurijam Prudņikovam, bet otri 50% - SIA "ARX Baltic". SIA "ARX Baltic" apgrozījums 2019. gadā sasniedza 5,7 miljonus eiro, bet peļņa – 120 tūkstoši eiro. Kompānijā strādāja astoņi darbinieki. VID administrēto nodokļu parāds janvāra sākumā sasniedza 16,3 tūkstošus eiro. SIA "ARX Baltic" Komercreģistrā ierakstīta 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!