Foto: Pixabay

AS "mogo" šodien, 12. februārī, uzsākusi obligāciju publisko piedāvājumu, kas ilgs no 2021. gada 12. februāra līdz 2021. gada 25. februārim, liecina kompānijas paziņojums "Nasdaq Riga".

Šī gada 2. februārī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja AS "mogo" obligāciju prospektu publiskā piedāvājuma izteikšanai un to iekļaušanai "Nasdaq" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. Kopējā obligāciju nominālvērtība ir 30 000 000 eiro.

Publiskais piedāvājums sastāv no divām daļām - jaunu investoru parakstīšanās un apmaiņas piedāvājums esošajiem obligāciju turētājiem.

Parakstīšanās iespēja obligācijām ir pieejama gan esošajiem obligāciju turētājiem, gan privātajiem un institucionālajiem investoriem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Lai turpinātu sadarbību ar esošajiem investoriem, apmaiņas darījuma ietvaros esošajiem AS "mogo" obligāciju turētājiem ar būs iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām apmaiņā pret 2% prēmiju, kas tiks izmaksāta kopā ar pirmo obligācijas kupona maksājumu.

"Mēs redzam obligācijas kā nozīmīgu instrumentu Grupas izaugsmes finansēšanā, un priecājamies, ka gadu gaitā investoru interese gan par AS "mogo", gan "Mogo Finance" obligācijām ir augusi, tādējādi izveidojot plašu investoru kopienu no visas pasaules," norāda "Mogo Finance" Grupas izpilddirektors Modestas Sudnius.

Uzņēmums "mogo" "Nasdaq" Baltijas kapitāla tirgū ir pārstāvēts jau kopš 2014. gada. Divus gadus pēc dibināšanas "mogo" noslēdza parāda vērtspapīru emisiju 20 miljonu eiro apmērā, kas tika iekļauta "Nasdaq" Baltijas regulētajā tirgū. Patlaban Baltijas kapitāla tirgū "mogo" ir pārstāvēts ar divām obligāciju emisijām - kopumā 30 miljonu eiro apmērā. Šīs emisijas mērķis ir refinansēt pašreizējās obligācijas.

Katras obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, minimālā ieguldījumu summa sākotnējā piedāvājuma laikā ir vismaz viena obligācija. Procentu izmaksa par obligācijām tiks veikta katru mēnesi prospekta noteikumos norādītajos datumos ar gada kupona likmi 11%.

Obligāciju termiņš beigsies pēc 3 gadiem, tomēr "mogo" ir tiesības priekšlaicīgi izpirkt obligācijas.

Obligācijas plānots iekļaut regulētajā tirgū - biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā ne vēlāk kā 2021. gada 31. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!