Foto: AP/Scanpix/LETA

Pārtikas veikali, aptiekas, dzērienu veikali un citi biznesi Amerikas Savienotajās Valstīs šobrīd aktīvi apdrošina savus īpašumus, lai pasargātos no sabiedrības nemieru radītajiem zaudējumiem, uztraucoties par iespējamo vardarbību uz ielām pēc ASV prezidenta vēlēšanām, aģentūru "Reuters" informējuši apdrošinātāji un apdrošināšanas brokeri.

Daudziem veikaliem un birojiem apdrošināšana šobrīd krietni sadārdzinājusies, taču tas neattur no iegādes, jo izmaksas, ko varētu radīt nemieri, ir daudz lielākas.

Atmiņas par izdauzītiem logiem, nozagtām precēm un degošiem veikaliem joprojām nomāc biznesa īpašniekus lielākajās ASV pilsētās, tostarp Ņujorkā, Losandželosā un Portlendā, kur norisinājās plaši nemieri saistībā ar Džordža Floida nāvi šā gada maijā. Vietām veikali ir atvērti, bet to logus joprojām sedz saplāksnis.

"Es domāju, ka nepastāv jautājums: "Vai?". Jautājums ir par šo vardarbīgo protestu apjomu," sacījis "Allianz SE" pārstāvis Bjorns Reussvigs.

Apdrošināšanas produktu, kas sedz sabiedrības nemieru radītos zaudējumus, pārdošanas apjoms oktobrī jau ir divkāršojies, salīdzinot ar septembra līmeni, informē apdrošinātāji.

Daļēji tas ir tāpēc, ka daži pakalpojuma sniedzēji pārtrauca streiku un nemieru nodarīto postījumu segšanu uzņēmumiem vispārējās īpašumu apdrošināšanas ietvaros, piemēram, mazumtirgotājiem un aptiekām, kurus jau bija smagi skāruši iepriekšējie nemieri, liekot tiem pirkt atsevišķu apdrošināšanu. Tas, savukārt, saistāms ar faktu, ka nemieru radītie zaudējumi otrajā ceturksnī negatīvi ietekmēja apdrošinātāju darbības rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!