Foto: Pixabay
Pieaugot kriptovalūtu un blokķēdes tehnoloģiju popularitātei pasaulē, gaidāms vēl straujāks bezprecedenta kriptovalūtu krāpšanas shēmu pieaugums, paredz investors un "WAX" blokķēdes līdzdibinātājs Viljams E. Kviglijs.

Kriptovalūtu un blokķēžu jomā izmantoto augsto tehnoloģiju raksturs piesaistīs augstas kvalifikācijas krāpniekus, kuri spēj īstenot sistēmu uzlaušanu un shēmas "olimpiskā līmenī", viņš uzsvēris blokķēdes kompānijas "Light Node Media" rīkotajā paneļdiskusijā.

Kā piemēru viņš minēja neseno krāpniecības shēmu "Squid Game", ar kuras palīdzību investoriem tika izplatīts jauns kriptovalūtas žetons "Squid", taču ar to saistītā aizraujošā tiešsaistes spēle patiesībā izrādījās samudžināta krāpniecības shēma. Investori stāsta, ka spēles veidotāji pazuda pēc tam, kad kriptovalūtas vērtība būtiski pieauga, iegūstot vairāk nekā 3 miljonus ASV dolāru.

Eksperti iesaka, ka ir prātīgi kriptovalūtās turēt aptuveni 5% no kopējā ieguldījumu portfeļa, jo kriptovalūtu cenas katru dienu piedzīvo svārstības, un vajadzētu ieguldīt tik, cik nebūtu žēl zaudēt, ja tirgus pilnībā sabruktu. Kriptoinvestīcijām nevajadzētu arī ietekmēt citas finanšu prioritātes, un tās nevajadzētu plānot piemēram, uzkrājumiem ārkārtas situācijām, kredītu atmaksai vai pensiju uzkrājumiem un šiem mērķiem izmantot tradicionālas investīciju stratēģijas, raksta "The Time".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!