Foto: DELFI
Pirms ceturtdien gaidāma balsojuma Saeimā joprojām saglabājas neskaidrība par Edvarda Kušners atkārtotas apstiprināšanas iespējām Latvijas Bankas padomes locekļa amatā.

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcija atbalstīs Kušnera atkārtotu apstiprināšanu amatā, jo situācijā, kad Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir ierobežots veikt savus pienākumus, centrālās bankas padomei jāstrādā pilnā sastāvā, norādīja frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

Jau iepriekš Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai" vadība pauda, ka abu politisko spēku deputāti arī atbalstīs Kušnera kandidatūru.

Partijas "Saskaņa" deputātiem nav paredzēts obligāts balsojums šajā jautājumā. Frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs balsos pret izvirzīto pretendentu, jo situācijā, kad Latvijas finanšu sektorā ilgāku laika pastāv "šmuce pa pasauli", esot vēlama Latvijas Bankas padomes un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadības atkāpšanās. Politiķim neesot personīgu pretenziju pret Kušneru, bet Urbanovičs uzskata, ka abu institūciju vadībai jāuzņemas atbildība par notiekošo.

Iepriekš Zaļo un zemnieku savienības vadība norādīja, ka frakcija neatbalstīs Kušnera kandidatūru.

Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK par nostāju šajā jautājumā lems rīt pirms gaidāmā balsojuma, pastāstīja politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vairākums 17.maijā nolēma nerekomendēt Saeimai uz vēl vienu pilnvaru termiņu amatā apstiprināt Latvijas Bankas padomes locekli Kušneru, kurš šos pienākumus veic kopš 2012.gada.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns aģentūrai LETA, atbildot uz jautājumu par tālāko rīcību saistībā ar padomes locekļa iecelšanu, norādīja, ka par Kušnera pārvēlēšanu amatā vēl lems Saeima. "Latvijas Banka cer uz pozitīvu parlamenta balsojumu," sacīja Latvijas Bankas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!