Foto: Publicitātes foto

Latvijā apdrošināšanas sabiedrība "Balta" veiks lielāko OCTA atlīdzības izmaksu savas pastāvēšanas vēsturē 5,3 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informē apdrošināšanas sabiedrība.

Atlīdzība tiek izmaksāta par 2007. gadā piedzīvotu ceļu satiksmes negadījumu Īrijā, kad autovadītājs, netiekot galā ar "Chrysler Voyager" vadību, ietriecās mūra sienā. Negadījumā ļoti smagas traumas guva visi automašīnā esošie cilvēki - trīs pasažieri un automašīnas vadītājs.

"Šāda tipa negadījumi ārvalstīs arvien ir sarežģīti, un to izskatīšana ir komplicēta. Tā kā negadījums notika ārpus Latvijas robežām, radītie zaudējumi tika rēķināti saskaņā ar Īrijas likumdošanu. Šajā ceļa satiksmes negadījumā cietušie bija četri gados jauni cilvēki, kuru ārstēšanās un rehabilitācijas izmaksas ir ļoti lielas," norādīja "Balta" atlīdzību direktors Ingus Savickis.

"Diemžēl negadījumā ļoti smagas traumas guva visi automašīnas pasažieri, no kuriem daži vairs nekad nespēs atgūt savas fiziskās spējas, lai turpinātu līdz negadījuma brīdim tik ierastās ikdienas lietas, tāpēc atlīdzība būs svarīgs atbalsts," skaidroja Savickis.

"Balta" pieredzē ir bijuši dažādi gadījumi, kad notikuši vieglākas vai smagākas pakāpes ceļu satiksmes negadījumi ar ievērojamu atlīdzību. 

Otra lielākā apdrošināšanas atlīdzība "Balta" vēsturē veikta viena miljona eiro apmērā par kravas automašīnas izraisītu negadījumu 2009. gadā Vācijā, kur notika frontāla sadursme starp kravas un vieglo pasažieru automašīnām, kā rezultātā ļoti smagi cieta vieglās automašīnas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!