Foto: LETA

AS "Baltic International Bank" 2017. gadu noslēgusi ar 2,67 miljonu eiro zaudējumiem, liecina bankas neauditētais finanšu pārskats. 2016. gadā banka strādāja ar 135 000 eiro peļņu.

Zaudējumi pērn radušies, jo īslaicīgu negatīvu ietekmi uz finanšu rezultātiem atstāja biznesa modeļa maiņa, aktīvu sakārtošana un klientu struktūras izmaiņas, kā arī ar atsevišķu vēsturiski izveidojušos bankas aktīvu kvalitātes novērtēšanu saistītas operācijas, skaidro banka. Finanšu rezultātus ietekmēja arī ieguldījumi bankas iekšējās kontroles sistēmu pilnveidošanā, informācijas tehnoloģiju un infrastruktūras attīstībā un darbinieku kompetenču spēcināšanā.

2017. gada beigās bankas aktīvu apjoms bija 303,35 miljoni eiro, un tas ir par 2% mazāk nekā 2016. gada beigās.

Bankas kredītportfelis pērn gada nogalē bija 69,77 miljoni eiro.

Kopējais piesaistīto noguldījumu apmērs 2017. gada beigās bija 239,1 miljons eiro, un tas ir par 4% vairāk nekā 2016. gada beigās.

Termiņnoguldījumi pērn gada beigās veidoja 33% no kopējā noguldījumu portfeļa. Šie resursi tiek izmantoti ilgtspējīgu investīciju projektu īstenošanai un finansējuma nodrošināšanai bankas klientiem – privātpersonām un uzņēmumiem – Latvijā un ārvalstīs, skaidro bankā.

"Baltic International Bank" informē, ka 2017. gadā tā strādājusi, lai darbību pārveidotu atbilstoši jaunajam, uz investīcijām balstītajam bankas biznesa modelim. Noslēdzot bankas aktīvu sakārtošanu un ieviešot jauno biznesa modeli, mainījusies bankas klientu struktūra un skaits, kā arī piedzīvoti ievērojami noguldījumu samazinājumi bankas bilancē, skaidro banka.

"Baltic International Bank" pamatdarbības ienākumi 2017. gada beigās veidoja 15 miljonus eiro, kas ir mazāk nekā iepriekšējā periodā. Bankas vadība pozitīvi novērtē ienākumu struktūras dinamiku - tīro komisiju ienākumu īpatsvars 2017. gada beigās palielinājās līdz 24,8% no kopējā pamatdarbības ienākumu apjoma, savukārt tīro procentu ienākumu īpatsvars palielinājās līdz 17,3%.

Administratīvie izdevumi pērn bija 13,74 miljoni eiro, kas ir par 5,8% mazāk nekā iepriekšējā gadā.

"Baltic International Bank" likviditātes rādītājs 2017. gada beigās bija 92,29%.

2017. gada beigās bankas pašu kapitāls bija 29,97 miljoni eiro. Pirmā līmeņa kapitāla pietiekamības rādītājs bija 11,6%. Kopējā kapitāla pietiekamības rādītājs sasniedza 14,98%.

Bankas akcionāri šā gada janvārī nolēma palielināt bankas pamatkapitālu par sešiem miljoniem eiro.

"Baltic International Bank" akcionāri ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%).

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem "Baltic International Bank" 2017. gada trešā ceturkšņa beigās bija pēc aktīviem 13. lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!