Foto: Privātais arhīvs

Komercreģistrā reģistrēta "Baltic International Bank" pārveide no akciju sabiedrības (AS) par Eiropas komercsabiedrību (SE), informē bankas pārstāvji.

Šīs izmaiņas reģistrētas ar mērķi stiprināt bankas starptautisko dimensiju un veicināt starptautisko atpazīstamību Eiropas Savienībā bankas un potenciālo klientu, citu starptautisko banku un finanšu pakalpojumu sniedzēju vidū.

Sabiedrības nosaukums pēc pārveides ir "Baltic International Bank" SE, kā arī tiek saglabāta pašreizējā korporatīvā struktūra un pārvaldība. Sabiedrības juridiskā adrese pēc pārveides netiek mainīta.

Bankas padomes un valdes locekļu sastāvs paliek nemainīgs, valdes un padomes locekļi turpinās darboties uz tādiem pašiem nosacījumiem kā līdz šim, ievērojot bankas statūtus un spēkā esošo sabiedrības valdes darbības nolikumu un Sabiedrības padomes darbības nolikumu, kā arī citus normatīvos dokumentus.

Pārveide neietekmē sabiedrības pamatkapitālu un akcionāru tiesības, akcionāri saglabā tādu akciju skaitu kā pirms pārveides, kā arī visas tiesības, kādas piemīt akcionāriem, atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Sabiedrība turpina veikt līdzšinējo komercdarbību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!