Foto: Privātais arhīvs

"Baltic International Bank" noslēgusi līgumu par tās meitaskompānijas "BIB Consulting" pārdošanu, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas pārstāvji informē, ka pirmdien, 6.jūnijā, "Baltic International Bank" ir noslēgusi līgumu par "BIB Consulting" kapitāldaļu pārdošanu, tādējādi "Baltic International Bank" vairs nav līdzdalības minētajā kompānijā.

Kam kompānija pārdota, paziņojumā nav teikts. Tāpat izmaiņas akcionāru sastāvā pagaidām nav iegrāmatotas arī Komercreģistrā.

"BIB Consulting" dibināts 2011.gada septembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 2840 eiro, un "Baltic International Bank" līdz šim bija tās vienīgā īpašniece, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. 2015.gadā "BIB Consulting" apgrozījums pieauga par 30,9% un sasniedza 108,7 tūkstošus eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās vairāk nekā četras reizes un bija 2,8 tūkstoši eiro.

Šobrīd "Baltic International Bank" grupā ietilpst arī "BIB Real Estate", "Gaujas īpašumi" un kompānija "Global Investments".

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2015.gada beigās bija 12.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,89%) un Vilorijs Belokoņs (30%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!