Foto: LETA

"Baltic International Bank" vēlas piesaistīt jaunus stratēģiskos partnerus un nav izslēgts, ka tādēļ bankas kapitāls varētu pieaugt divas reizes, intervijā sacīja bankas valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

"Bankas dibinātājiem un akcionāriem ir skaidrs nodoms attīstīt banku, lai tās ieguldījums Latvijas ekonomikā ir arvien lielāks. Piesaistot jaunus stratēģiskus partnerus, var tikt veikta arī jauna akciju emisija. Tādēļ es teikšu, ka tas tik daudz nav pat naudas jautājums, jo bankas rādītāji ļauj strādāt, kā mēs vēlamies jau šodien, tas vairāk ir attīstības vīzijas jautājums," pauda Bolbats.

Šogad "Baltic International Bank" jau ir palielinājusi pamatkapitālu par 2,7 miljoniem eiro. Bolbats skaidroja, ka bankas jaunie akcionāri ir Latvijas pilsoņi, kuri ilgus gadus bija subordinētā kapitāla turētāji. Tagad viņi ar šo subordinēto kapitālu apmaksāja bankas jaunizlaistajās akcijās.

"Minētais 2,7 miljonu eiro ieguldījums ir tikai viens no pasākumiem, kas jau mums ir devis vēlamo rezultātu. Bankas kapitāla rādītāji atbilst Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīviem un ļauj mums pievērsties jaunajiem stratēģiskajiem virzieniem - izsniegt kredītus un izveidot jaunus riska kapitāla aktīvus, proti, aizdot un investēt naudu. Būtiski, ka tas ir iespējams jau tagad," sacīja bankas vadītājs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Covid-19 izraisītā krīze ir ieviesusi korekcijas arī bankas plānos par stratēģisko partneru piesaisti.

"Mums ir bijušas tikšanās un konsultācijas plašā ģeogrāfiskā reģionā no Frankfurtes līdz Vašingtonai. Par to, kad tieši šādu partneru piesaiste notiks, ņemot vērā apstākļus, ir grūti pateikt. Piedodiet par banālu atbildi, bet Covid-19 ir ieviesis savas korekcijas arī šajā jautājumā," atzina Bolbats.

Viņš stāstīja, ka banka regulāri saņem arī piedāvājumus piedalīties bankas kapitālā no sadarbības partneriem un klientiem. Neraugoties uz to, ir plāns par stratēģisku partneru piesaisti, kuri bankas kapitālu varētu palielināt būtiski.

"Turklāt jautājums nav tikai par ieguldījumiem bankas kapitālā un naudu, bet arī par viņu bankas attīstības vīziju un to, ka viņi var sekmēt bankas attīstību gan Latvijā, gan ārvalstīs," uzsvēra Bolbats.

Savukārt jautāts, vai "Baltic International Bank" būtu interese par kādas citas Latvijas bankas, kura kādreiz apkalpoja nerezidentu klientus, iegādi, Bolbats atbildēja: "Mūsu interese ir atbalstīt Latvijas uzņēmējus, nodrošināt darba vietas un turpināt projektus. Tas ir mūsu virsmērķis. Veids, kā šo mērķi sasniegt, jau ir rīks. Mēs esam privāta banka un izskatām visas iespējas, kā sasniegt mūsu virsmērķi."

"Baltic International Bank" apmaksātais pamatkapitāls, pēc bankā vēstītā, sasniedzis 36,399 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka "Baltic International Bank" auditētie zaudējumi pagājušajā gadā bija 3,161 miljona eiro apmērā, kas ir par 62,1% vairāk nekā gadu iepriekš.

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" pagājušā gada beigās bija desmitā lielākā banka Latvijā. Tās lielākie akcionāri ir Valērijs Belokoņs (62,08%) un Vilorijs Belokoņs (32,99%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!