Foto: Publicitātes foto
Lietuvas bankai "Snoras" "Latvijas Krājbankas" akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā nav izdevies iegādāties visas akcijas, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais paziņojums.

Pēc norēķinu veikšanas par pārdošanai piedāvātajām akcijām "Snoras" īpašumā kopumā būs 24 322 487 parasās uzrādītāja akcijas un 2304 A kategorijas priekšrocību akcijas. Tādejādi "Snoras" līdzdalība "Latvijas Krājbankas" pamatkapitālā palielināta līdz 94,2%. Pērnā gada beigās "Snoras" piederēja 88,9% bankas akciju.

"Latvijas Krājbankas" kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 25 821 414, kopējais A kategorijas priekšrocību akciju skaits ir 2834, bet bankas pamatkapitāls ir 25,824 miljoni latu.

Obligātā "Latvijas Krājbankas" akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā pārdošanai tika piedāvātas 1 363 239 parastās uzrādītāja akcijas un 2304 A kategorijas priekšrocību akcijas.

Jau vēstīts, ka pirmdien beidzās "Snoras" izteiktais "Latvijas Krājbankas" akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums. Akciju atpirkšanas piedāvājumu "Latvijas Krājbankas" akcionāri varēja pieņemt trīsdesmit dienu laikā, no 28.janvāra.

Parastās uzrādītāja akcijas atpirkšanas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā noteikta 2,56 lati, bet A kategorijas priekšrocību uzrādītāja akcijai - 8,01 lats.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 24.janvārī atļāva bankai " Snoras" izteikt "Latvijas Krājbankas" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Latvijas Krājbankas" akcionāri 2010.gada 29.decembrī akcionāru ārkārtas sapulcē nolēma izslēgt bankas akcijas no regulētā tirgus. No biržas tiks izslēgtas 25 821 414 "Latvijas Krājbankas" parastās uzrādītāja akcijas ar nominālvērtību viens lats, kā arī bankas 2834 A kategorijas priekšrocību uzrādītāja akcijas ar nominālvērtību viens lats.

Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" pagājušā gada beigās bija desmitā lielākā no 29 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!