Foto: Pixabay
Bankas šajā gadā sākušas atgūties no pandēmijas šoka, un to darbības rādītāji uzlabojas, sektors šajā gadā turpināja piedzīvot pārmaiņas, liecina nozares dati un banku pārstāvju teiktais. Tiesa gan, kreditēšana aizvien neuzrāda straujus pieauguma tempus.

2021. gada tendences banku sektorā joprojām cieši saistītas ar Covid-19 izraisīto šoku ekonomikā, raksturo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Santa Purgaile. Pēc būtiska krituma pagājušajā gadā vērojama pelnītspējas uzlabošanās, gada pirmajā pusē ierobežoto patēriņa iespēju un piesardzības ietekmē turpinājās straujš noguldījumu pieaugums. Savukārt aktīvu kvalitātes rādītāji liecina, ka līdz šim ietekme ir bijusi mazāka, nekā sākumā tika prognozēta. Vienlaikus nenoteiktība saglabājas augsta un līdz ar citiem faktoriem slāpē jau tā ilgstoši vājo iekšzemes uzņēmumu kreditēšanu, atzīst FKTK vadītāja

Šogad turpinājās banku sektora strukturālās pārmaiņas, kā arī dialogs starp uzraugu un nozari noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTFPN) jomā, viņa raksturo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!