Foto: DELFI

Banka "Citadele" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar peļņu 3,54 miljonu latu apmērā, savukārt bankas grupas peļņa bija 1,895 miljoni latu, liecina bankas "Citadele" publiskotā informācija.

2011.gada beigās bankas "Citadele" aktīvi bija 1,357 miljardu latu apmērā. Kredītos banka pagājušā gada beigās bija izsniegusi 625,773 miljonus latu, bet noguldījumiem tā bija piesaistījusi 1,099 miljardus latu. Bankas kapitāla un rezervju apmērs pagājušā gada beigās bija 84,792 miljoni latu.

Bankas vadība informē, ka 2011.gada 31.decembrī bankas "Citadele" kapitāla pietiekamības rādītājs bija 13% (grupas – 10,6%), bet likviditātes rādītājs bija 72,3%.
Pēc bankas vadības sniegtās informācijas, banka "Citadele" pērn noslēdza jaunus kredītu līgumus par 134 miljoniem latu ar Latvijas uzņēmumiem un privātpersonām.

Bankas vadība informē, ka 2011.gada ceturtajā ceturksnī banku "Citadele" ir izvēlējušies vairāk nekā 22,6 tūkstoši jaunu klientu, no tiem privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu segmentā banka ieguvusi vairāk nekā 21,7 tūkstošus jaunu klientu. Lietuvā piesaistīti vairāk nekā divi tūkstoši jaunu klientu un vairāk nekā 145 Igaunijā.

"Neskatoties uz nestabilo ekonomisko situāciju Eiropā, 2012.gadā banka "Citadele" turpinās stabilu izaugsmi, kas vērsta uz ilgtermiņa sadarbību ar klientiem, ienesīgas aktīvu struktūras attīstīšanu, kā arī augstas likviditātes nodrošināšanu. 2012.gadā banka "Citadele" turpinās kreditēt Latvijas tautsaimniecību, īpašu uzmanību pievēršot maziem un vidējiem uzņēmumiem un veicinot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvi. Banka "Citadele" turpinās strādāt arī pie jaunu produktu un pakalpojumu ieviešanas atbilstoši Latvijas un Baltijas iedzīvotāju aktuālajām vajadzībām," norāda bankas vadība.

Banka "Citadele" dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību tā sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās "Parex bankas" operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no "Parex bankas" tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka – "Citadele", bet "Parex banka" sāka darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt klasiskos banku pakalpojumus.

Bankas "Citadele" 75% akciju pieder Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā, bet 25% un vienas akcijas īpašniece ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2011.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!