Foto: stock.xchng

Neraugoties uz to, ka otrdien, 14.janvārī noslēdzas lata un eiro vienlaicīgās apgrozības periods, banka "Citadele" pagarinājusi iespēju iemaksāt bankomātos latus līdz 20.janvārim, jo vēl arvien ceturtā daļa no visām iemaksām tiek veiktas šajā valūtā.Arī daļā "Swedbank" bankomātu pēc 14.janvāra varēs iemaksāt latus.

Bankas "Citadele" korporatīvo komunikāciju vadītāja Zane Udrase informē, ka lielākajā daļā "Citadeles" iemaksas automātu var iemaksāt abas valūtas, bet četros - tikai latus. Uz tiem izvietotas īpašas informatīvas uzlīmes.

Viņa atgādina, ka visās komercbankās latus pret eiro pēc oficiālā kursa un bez komisijas maksas varēs mainīt līdz 30. jūnijam, 302 "Latvijas Pasta" nodaļās - līdz 31.martam, bet Latvijas Bankā - mūžīgi.

Arī daļa "Swedbank" naudas iemaksas bankomātu turpinās pieņemt latus pēc 14.janvāra, informē bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska. Pašlaik ap 30% no visām naudas iemaksām šīs kredītiestādes bankomātos notiek latos. Divu nedēļu laikā kopš eiro ieviešanas tajos bankomātos, kas pieņem latus, veikti 82 tūkstoši darījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!