Foto: AFI

"Banka Baltija" otrdien izslēgta no Uzņēmumu reģistra, liecina "Firmas.lv" informācija.

Atbilstoši Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas 2018.gada 22.marta lēmumam ir pabeigta "Bankas Baltija" bankrota procedūra un izbeigts bankas maksātnespējas process, tādējādi banka izslēgta no uzņēmumu reģistra.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Bankai Baltija" šogad 7.martā bija nodokļu parādi Valsts ieņēmumu dienestam 6,238 miljonu eiro apmērā.

Bankas likvidators bija auditorfirma "Invest-Rīga".

Latvijas Saimnieciskā tiesa "Banku Baltija" par maksātnespējīgu atzina 1995.gada jūnijā. Pirms bankrota "Banka Baltija" bija viena no lielākajām Latvijas bankām un piedāvāja augstas procentu likmes, tādēļ piesaistīja ļoti daudz noguldītāju.

2009.gada aprīlī pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas tiesāšanās stājās spēkā spriedums "Bankas Baltija" krimināllietā, ar kuru kādreizējais bankas Uzraudzības padomes vadītājs Aleksandrs Lavents un bankas prezidents Tālis Freimanis atzīti par vainīgiem daļā viņiem inkriminēto noziegumu. Viņiem gan cietumā nebija jāatrodas, jo apcietinājumā iepriekš ieskaitīts ieslodzījuma vietā un mājas arestā pavadītais laiks. Trešo līdzapsūdzēto, biroja "L&A" vadītāju Alvi Līdumu, tiesa attaisnoja.

Lavents un Freimanis tika apsūdzēti par kaitniecību, noguldītāju naudas piesavināšanos, apzinātu grāmatvedības datu slēpšanu, fiktīvu uzņēmējdarbību un ļaunprātīgu bankas novešanu līdz bankrotam, turklāt Freimanis bija apsūdzēts kā līdzdalībnieks. Līdums savukārt tika apsūdzēts līdzdalībā mantas piesavināšanā lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!