Foto: LETA

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētāja pienākumus arī turpmāk uzticēs līdzšinējam bankas vadītājam Guntim Beļavskim, piektdien nolēmusi bankas padome, portālu "Delfi" informēja "Citadele" komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Beļavski šim amatam rekomendēja bankas padomes izveidotā nomināciju komiteja. "Citadele" valdes priekšsēdētaja amata kandidātus atlasīja profesionāla personāla atlases kompānija, kurus tālāk virzīja izvērtēšanai nomināciju komitejā. Komitejas sastāvā bija bankas akcionāru VAS "Privatizācijas aģentūra" un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas nozīmēti pārstāvji, kā arī neatkarīgs eksperts no Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta.

"Līdz šim banka Citadele ir stabili attīstījusies, sasniedzot nozīmīgus biznesa rezultātus, kā arī pirms noteiktā termiņa atmaksājusi valstij visus tās termiņnoguldījumus. Bankai jāturpina iesāktais darbs pie darbības efektivitātes uzlabošanas un ilgtspējīga rezultāta nodrošināšanas tās akcionāriem un Latvijas nodokļu maksātājiem," uzsvēris "Citadele" padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks.

Viņš norāda, ka galvenie darba uzdevumi bankas valdes priekšsēdētājam būs turpināt iesākto bankas darbības uzlabošanā, nodrošinot iespējami labākos rezultātus gan klientu apkalpošanā, gan motivējot bankas darbiniekus turpināt šo izaicinājuma pilno darbu. Bankas vadītājam ir jābūt pieredzei un spējai sasniegt uzstādītos stratēģiskos mērķus, kas ir pamatā tās ilgtermiņa attīstībai.

"Beļavskis gan savā līdzšinējā profesionālajā darbībā, gan kandidātu izvērtēšanas procesā ir pārliecinoši apliecinājis savu profesionalitāti. Esmu pārliecināts, ka viņa vadībā banka Citadele turpinās savu izaugsmi," uzsver Vasks.

Savukārt Beļavskis norāda, ka ir paveikts liels darbs, lai izveidotu bankas biznesa stratēģiju un jaunu organizācijas kultūru, un rezultātā sasniegtu tik labus rezultātus, kādi tie ir tagad.

""Citadeles" pārvaldības modelis ir oficiāli atzīts kā labākais Baltijā valsts kapitālsabiedrību vidū. Ieguldītais darbs sācis nest augļus, bankas vērtība aug, tāpēc es pilnībā uzticos savai komandai un lepojos ar viņiem. Jāatzīmē, ka Eiropas un pasaules finanšu sektora situācija sola daudz izaicinājumu, tāpēc turpmāk vēl vairāk būs jāstrādā ar efektivitātes risinājumiem, izmaksu kontroli un ienesīguma palielināšanu," sacījis Beļavskis.

Beļavskis banku "Citadele" vada no 2012.gada 1.maija. No "Citadeles" dibināšanas 2010.gada 30.jūnijā līdz 2012.gada 30.aprīlim viņš bija bankas valdes loceklis.

Beļavskim ir 10 gadu pieredze darbā banku sektorā un vairāk kā 15 gadu vadības pozīcijās. 2002.gadā Beļavskis tika uzaicināts strādāt "Parex bankā" par Pārdošanas nodaļas vadītāju. Pēc gada viņu iecēla Pārdošanas un Mārketinga vadītāja amatā, bet vēl pēc gada viņš kļuva par Privātpersonu un MVU apkalpošanas daļas vadītāju. 2008. gada decembrī, Latvijas valstij pārņemot "Parex banku",  Beļavskis tika uzaicināts strādāt jaunajā "Parex bankas" valdē.

Kā ziņots, bankas "Citadele" valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases procedūra tika uzsākta pēc tam, kad bankas iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons pārgāja strādāt vairāku bankas meitas sabiedrību padomēs, lai paaugstinātu to darba efektivitāti un rezultativitāti.

"Citadele" 2011.gadu noslēdza ar 3,5 miljonu latu peļņu, sasniedzot labākus darbības rezultātus nekā plānots bankas restrukturizācijas plānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!