Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lielākā peļņa starp Latvijas bankām šogad deviņos mēnešos bija "SEB bankai", liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

"SEB banka" šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 61,5 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,2 reizes vairāk salīdzinājumā ar 2020.gada attiecīgo periodu.

Savukārt "Swedbank" peļņa šogad deviņos mēnešos bija 53,2 miljoni eiro, kas ir par 11,1% mazāk nekā 2020.gada deviņos mēnešos. Pērn deviņos mēnešos "Swedbank" bija guvusi lielāko peļņu banku sektorā.

Tāpat asociācijas dati liecina, ka bankas "Citadele" peļņa šogad pirmajos deviņos mēnešos bija 23,6 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem pērn attiecīgajā periodā.

Asociācijas datos nav uzrādīti "Rietumu bankas", kura nav asociācijas biedrs, dati, taču, pēc bankas publiskotās informācijas, "Rietumu bankas" peļņa šogad deviņos mēnešos bija 21,8 miljoni eiro, kas ir par 20,4% vairāk nekā 2020.gada deviņos mēnešos, tādējādi pēc gūtās peļņas apmēra ierindojot "Rietumu banku" ceturtajā pozīcijā.

Vienlaikus "LPB Bank" peļņa šogad deviņos mēnešos bija 4,9 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 3,2% salīdzinot ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem, "Reģionālās investīciju bankas" peļņa bija 1,9 miljoni eiro, kas ir samazinājums par 3,4%, "Signet Bank" peļņa bija 1,8 miljoni eiro, kas ir 2,9 reizes vairāk, "BlueOrange Bank" peļņa bija 1,3 miljoni eiro, kas ir par 56,7% mazāk nekā pērn, bet "Industra Bank" peļņa bija 601 000 eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Savukārt ar zaudējumiem strādājušas trīs bankas - "PrivatBank", "Baltic International Bank" un "Expobank".

2021.gada pirmajos deviņos mēnešos "PrivatBank" zaudējumi bija 4,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 27,1% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, "Baltic International Bank" zaudējumi veidoja divus miljonus eiro, kas ir par 69,6% lielāki nekā pērn deviņos mēnešos, bet "Expobank" zaudējumi bija 1,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 32,8% vairāk.

Kopumā Latvijas banku sektors 2021.gada deviņos mēnešos strādājis ar peļņu 202,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 88,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, tostarp asociācijas biedru banku peļņa bijusi 140,8 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2020.gada deviņos mēnešos.

Asociācijā neinformē par tās biedru "OP Corporate Bank" filiāles Latvijā darbības rezultātiem, kā arī par "Luminor Bank" Latvijas filiāles rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!