Foto: Shutterstock
Latvijas banku izstrādātajam nozares pašregulācijas dokumentam - Banku sociālajai hartai - pievienojušās desmit Latvijas komercbankas.

Dokumentam pievienojušās "Baltikums Bank", "Eesti Krediidipank", "Meridian Trade Bank", "Trasta Komercbanka". Jau iepriekš hartai pievienojās "SEB banka", "Swedbank", banka "Citadele", "Nordea", "Baltic International Bank" un "ABLV Bank".

Banku sociālā hartas mērķis ir attīstīt Latvijā uzticamu, atbildīgu un ilgtspējīgu banku sistēmu, kas radītu priekšnoteikumus sabalansētai gan banku, gan to klientu finanšu pārvaldībai un labklājības izaugsmei ilgtermiņā, informē Komercbanku asociācija.

Harta kā nozares vadlīnijas attiecas uz visiem Latvijas Komercbanku asociācijas biedriem un tiks apstiprināta asociācijas biedru sapulcē 2016.gada sākumā. Taču bankas var jau iepriekš individuāli pievienoties pašregulācijas dokumentam, uzsverot sociāli atbildīgas prakses nozīmi savā darbībā.

Banku sociālā harta pieejama Komercbanku asociācijas mājaslapā.

Dokumentā ietverti minimālie nozares darbības standarti par klienta tiesību ievērošanu, kas nosaka labo praksi līgumattiecībām, informācijas pieejamības un informēšanas prasībām, sūdzību izskatīšanai un domstarpību novēršanas kārtībai, atbildīgam mārketingam un reklāmai, komunikācijai, klientu datu iegūšanai, izmantošanai un arī privātuma aizsardzībai. Hartā definētas arī specifiskākas vadlīnijas par sabalansētu un uz ilgtermiņa attīstību orientēta banku sektora darbību, biznesa ētiku un ilgtspējīgu biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!