Foto: F64
Latvijā banku un nebanku kreditētāju klienti ir dažādi, intervijā sacīja "BigBank" Latvijas filiāles vadītājs Artis Bērziņš.

"Klienti ir pietiekami dažādi. Nebanku kreditētāju klienti tomēr pārsvarā nav droši, ka aizņēmumu varētu saņemt bankā – vai nu viņiem kādreiz jau ir atteikts, vai nu viņi no šādas iespējas baidās," teica Bērziņš.

Vienlaikus viņš arī norādīja banku un nebanku kreditētāju starpā, protams, kaut kādā ziņā konkurence ir. "Konkurence notiek tādā ziņā, ka bankās vēršas nebanku kreditētāju klienti, kuri vēlas pārfinansēt savulaik ņemtos ātros kredītus. Vienlaikus jāsaka, ka no tiem maksātspējas pārbaudi sekmīgi iziet vien 10-20%. Savukārt 80% no klientiem, kuri ir saņēmuši ātros kredītus, mēs noraidām, viņi neiziet cauri mūsu maksātspējas vērtējumam. Attiecīgi nedomāju, ka viņi varētu saņemt kredītu arī kādā citā bankā," sacīja Bērziņš.

Viņš piebilda, ka kredīta pieprasījums galvenokārt tiek noraidīts, ja ir pārāk mazi legāli ienākumi vai arī slikta kredītvēsture, taču dažiem cilvēkiem ir normāli ienākumi, bet ir vēlme uzņemties pārlieku daudz kredītsaistību.

Igaunijas "BigBank" Latvijas filiāle 2015. gada beigās bija 20. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Banka specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!