Foto: LETA
Bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks turpmāk konsultēs Latvijas Komercbanku asociāciju (LKA) finanšu sektora attīstības stratēģisko priekšlikumu izstrādē, portālu “Delfi” informēja LKA preses pārstāve Baiba Melnace.

Jānis Brazovskis ilgu gadu darbā valsts institūcijās, kas uzrauga kredītiestāžu darbību, ir uzkrājis milzīgu pieredzi un zināšanas. Esam gandarīti, ka turpmāk mūsu rindās būs tāds zinošs profesionālis,” norāda LKA prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Jau ziņots, ka pērnā gada oktobrī Saeima neatbalstīja Jāņa Brazovska atkārtotu iecelšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Toreiz pirms Saeimas balsojuma vairāki deputāti asi kritizēja Brazovska darbu "Krājbankas" pilnvarnieku grupas vadībā, tostarp par to, ka "Krājbanka" netika glābta jeb sanēta.

LKA ir biedrība, kurā brīvprātīgi apvienojas Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles, pašlaik LKA ir 25 biedri. Asociācijas mērķis ir sekmēt Latvijas banku sistēmas nostiprināšanos un attīstību. LKA pārstāv banku intereses dažāda līmeņa institūcijās un koordinē banku kopējo problēmu risināšanu, kā arī sniedz konsultatīvu palīdzību saviem biedriem, piedāvā mācības un kvalifikācijas celšanu, apkopo un publicē banku statistiku, kā arī organizē biedru iekšējos pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!