Foto: Publicitātes foto

No 2021. gada 3. jūnija "Akropolis Group" obligācijas iekļautas biržas "Nasdaq Vilnius" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, informē "Nasdaq" (Nasdaq: NDAQ). "Akropolis Group" obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 300 miljoni eiro.

Obligāciju gada kupona likme ir 2,875% ar procentu izmaksu reizi gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2026. gada 2. jūnijs.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā un Latvijā.

Emisijas ieņēmumi tiks izmantoti esošo parādsaistību refinansēšanai un vispārējiem korporatīviem mērķiem, ieskaitot grupas paplašināšanos ar organiskas izaugsmes un/vai citu uzņēmumu pārņemšanas rezultātā.

Obligāciju piedāvājumā piedalījās vairāk nekā 50 investori, tostarp aktīvu pārvaldītāji no visas kontinentālās Eiropas un Apvienotās Karalistes, kā arī reģionālie investori, tostarp Baltijas valstu un Ziemeļvalstu fondu pārvaldītāji un bankas.

"Ir prieks redzēt, ka "Akropolis Group" sāk savu obligāciju kotēšanu Nasdaq Baltijas regulētajā tirgū," saka "Nasdaq Vilnius" prezidents Sauļus Malinausks (Saulius Malinauskas), akcentējot, ka tā paveras arī plašākas iespējas investoriem ieguldīt tirdzniecības centru un nekustamā īpašuma attīstītāja vērtspapīros.

Saskaņā ar "Akropolis Group" sniegto informāciju, ienākšana starptautiskajā kapitāla tirgū, veiksmīgi noslēdzot debijas 300 miljonu eiro eiroobligāciju emisiju, ir vēsturisks solis kompānijai un pirmais šāds notikums visā Baltijas nekustamā īpašuma sektorā. Starptautisko un vietējo investoru uzticība, kuri ir iegādājās obligācijas, apstiprina "Akropolis Group" briedumu un ļauj dažādot finansējuma avotus, un koncentrēties uz grupas turpmāku izaugsmi.

"Akropolis Group" savā eiroobligāciju debijas laidienā ir sadarbojies ar "BNP Paribas" un "J.P. Morgan", kā globālajiem koordinatoriem un obligāciju emisijas organizatoriem, un "Luminor", kā obligāciju emisijas organizatoru. Juridiskie konsultanti bija "Clifford Chance LLP", kas bija vadošais juridiskais konsultants, un "TGS Baltic", kas konosultēja jautājumos par Lietuvas un Latvijas likumiem. Banku juridiskie konsultanti bija "Linklaters LLP" un "Walless".

"Akropolis Group UAB" ir īpašnieks uzņēmumam "Akropolis Real Estate B.V.", kam pieder sabiedrības "Ozo Turtas UAB", "Taikos Turtas UAB", "Aido Turtas UAB" un SIA "M257", kas savukārt pārvalda "Akropolis" iepirkšanās centrus Lietuvā (Viļņā, Klaipēdā un Šauļos), kā arī "Akropole" Latvijā (Rīgā). Grupā šobrīd strādā 113 darbinieku.

Šobrīd grupa pārvalda 262 tūkst. m2 mazumtirdzniecības un biroju platību. Katru gadu grupas pārvaldīto iepirkšanās un izklaides centru apmeklētāju skaits sasniedz 41 miljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!